5 kg
gogosari
250 ml ulei
300 ml otet
de topoloveni
500 g zahar
2 linguri
sare grunjoasa
800 g pasta
de tomate
2-3 foi de
dafin
piper macinat
dupa gust
uleiul,
otetul, zaharul, sarea, pasta de tomate, foile de dafin si piperul se fierb
pana incep sa clocoteasca
intre timp,
se iau gogosarii, se spala si curate de semnite, apoi se taie in bucati
potrivite
cand sosul a
inceput sa clocoteasca, se iau gogosarii si se scufunda in sos (pana se inmoaie
putin si dau intr-un clocot) apoi se scot cu o paleta si se pun intr-un castron
cand s-au
terminat toti gogosarii, se pun in borcane si se toarna sosul peste
se pun
capacele la borcane si se pun pe tava in cuptorul incins in prealabil la foc
mic
cand sosul din borcane fierbe, se opreste cuptorul si se lasa sa ajunga
borcanele la temperature camerei, apoi se acopera cu o patura pana a doua zi de
dimineata