cozonac I
varianta de cozonac pentru masina de facut paine
120 ml apa
4 oua
110 g unt topit (eu prefer sa-l tai cubulete si sa-l pun asa)
1 lingurita sare
90 g zahar
530 g faina alba tip 000
1 plic drojdie dr. Oetker
se seteaza masina pe programul 7 - aluat
varianta de cozonac pentru cine nu are masina de facut paine
se dilueaza drojdia in putina apa calduta, se adauga si 2 - 3 linguri faina si se omogenizeaza
se lasa la dospit intr-un loc cald ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul
se adauga apoi restul de apa si se incorporeaza
se adauga faina, zaharul, sarea, ouale (pastram un galbenus pentru uns si albusul pentru umplutura) si untul
amestecam bine cu o lingura de lemn pana compozitia devine omogena
se acopera cu un prosop, si se aseaza la loc cald si se lasa sa creasca
se rastoarna aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, se framanta si se intinde pe masa
se umple cu stafide si rahat sau albus batut spuma cu cacao si stafide
se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa pana isi dubleaza volumul
se unge deasupra cu galbenusul de ou batut cu doua linguri de lapte si se presara cu zahar, apoi se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora
Abonați-vă la:
Postări (Atom)