- tort imbracat intr-un strat de buttercream sau frisca (depinde apoi din ce se realizeaza modelul, buttercream sau frisca);
- posh de patiserie;
- dui wilton nr 12;
- buttercream sau frisca in culoarea dorita;
- spatula sau lingurita.
cu ajutorul duiului, se fac puncte de crema pe tort, ca in imaginea de mai jos
cu ajutorul spatului sau a lingurutei, se aplatiseaza punctele de crema, ca in imaginea de mai jos, pozitionand spatula / lingurita in mijlocul punctelor, apasand si tragand inspre lateral
se continua in jururl tortului pana se orneaza complet
tortul gata ornat
P.S. cum coloram in degrade buttercream sau frisca
se pune compozitie in trei boluri. in primul bol se pune culoarea dorita si se amesteca bine pana se omogenizeaza. se o parte din compozitia deja colorata si se adauga in al doilea bol, pentru a obine o nuanta mai deschisa. se amesteca bine pana se omogenizeaza. cand s-a omogenizat culoarea, se ia o parte din compozitie si se adauga in al treilea bol, pentru a obtine ultima nuanta dorita, cea mai deschisa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu