si pentru ca nimic nu mi s-a parut potrivit (asta pana o sa-mi vina mie o idee), m-am hotarat sa ramana fara titlu.
bun, o sa va intrebati despre ce vreau sa vorbesc in aceasta postare. vreau sa va spun, cum roasa de curiozitate, am reusit sa gasesc alternative bune, zic eu, buttercream-ului si gemului ce trebuie pus sub pasta de zahar pentru ca aceasta sa faca o priza cat mai buna cu tortul.
imi plac foarte mult torturile imbracatae in pasta de zahar (chiar dac eu nu mananc asa ceva; mi se par mult mai elegante decat celelalte torturi), dar ideea ca trebuie imbracat tortul cu buttercream mi se parea gretoasa, asa ca, am renuntat din start la el. singura varianta ramasa a fost gemul. am imbracat cateva torturi in gem si apoi in pasta de zahar, dar parca nici asta nu ma multumea (mai ramaneau spatii neacoperite de gem, iar rezultatul nu era perfect neted). intr-o zi am descoperit forumul rusesc kuharka.ru si am inceput sa-l studiez (mai mult pozele, decat explicatiile. traducerea lui google, ma amuza total si in acelasi timp ma enerva ca nu intelegeam nimic). asa ca tot "sapand" printre pozele lor, am desoperit o postare mai mult decat edificatoare: o rusoaica vrea sa faca un tort tigru. pana acum nimic neobisnuit. face blaturile, le umple cu crema si apoi incepe sa sculpteze. ceea ce rezulta din sculptura nu arunca (cum faceam eu ;)), ci pune in robotul de bucatarie si amesteca (cu lama in forma de S) pana obtine o pasta, pe care o intinde pe tort pana il niveleaza. cred ca se pot folosi si mainile ;), iar pentru finete se foloseste o spatula curbata.
si acum pozele. tot discutand cu prietenele pe forum, si aratandu-le ceea ce am gasit, am primit un raspuns interesant: nu se folosesc creme pe baza de frisca pentru acest "amestec". cum bine stiti (cele/cei care lucrati cu pasta de zahar) frisca nu face "casa buna" cu pasta de zahar. o sa incerc si o sa revin cu cateva observatii personale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu