Tsukalades / Insula Lefkada / Grecia - iunie 2017

imediat ce s-a terminat anul scolar am plecat la mare (pe 17.06) si unde puteam merge in perioada aceasta ca sa fie vreme frumoasa si apa calda, tocmai buna pentru baie? in Grecia, Insula Lefkada, bineinteles. si de data aceasta, de mare ajutor ne-a fost www.booking.com. ne-am cazat in tsukalades, la studios filoxenia (rezervarea prin booking pentru 3 adulti x 8 nopti = 400 euro, dar cel mai bine este sa faceti rezervare direct la unitatea de cazare).

 am avut un apartatment pentru 4 persoane (pat matrimonial si 2 paturi single pentru copii), cu kitchinetta, o baie cam micuta - dupa parerea mea - si terasa imensa (fiind la parter), unde am servit masa. mancare faceam pentru seara, am mancat si in oras, la o taverna de langa pensiune. giros - 3 euro/bucata
la o alta taverna din "vecini" am servit peste cu cartofi prajiti, souvlaki cu cartofi prajiti, paste carbonara si coaste de miel cu cartofi prajiti.

eu, as renunta la dulapul / debara si as mari putin spatiul din kitchinetta pentru a putea folosi mai bine zona de gatitterasa, foarte spatioasachiar daca era un tv mic cu tub, chiar daca ar fi fost lcd, pentru noi nu conta: programe putine si dublate in greaca.


si acum despre drum:

am plecat dimineata la 3:30, pe ruta curtea de arges - DN7C - pitesti - A1 - bucuresti - vanatorii mari - clejani - giurgiu - ruse - autostrada spre sofia - kulata - metsovo (unde am si dormit 1 noapte la hotel asteri metsovo) - igumenitsa - lefkada - tsukalades. la intoarcere am dormit in sofia la hotel bansko.
taxa de pod la giurgiu = 13 lei, taxa de pod la ruse = 2 euro / 4 leva. o fi podul mai lung dinspre romania spre ruse?!?
in bulgaria, pentru ca am avut nevoie de vigneta pe o perioada mai mare de 7 zile, am preferat sa platim vigneta pentru 1 luna, avand aceeasi valoare ca cea pentru 2 saptamani = 80 lei
in grecia, nu exista vigneta, ci se plateste taxa de autostrada = TOLL POINT. de la kulata la lefkada: 2,40 euro + 1,20 euro + 2,40 euro + 2,40 euro + 2,40 euro + 3,00 euro (taxa de intrare pe insula) = 13,80 euro / sens

am participat si la croaziera "7 islands" - makedonia palace cruise (20 euro / adult. pe vas se poate servi pranzul 5 euro/persoana).
am fost la cascada nidri.

plaje vizitate: gialou skala, pefkoulia, kathisma, megali petra, kalamitsi, kaminia.

plaja kathisma

plaja pefkulia
plaja megali petraplaja kaminia


in total, am cheltuit pe cazare si mancare + suveniruri ~ 800 euro (exceptie facand motorina = ~150 euro dus - intors + plimbat pe insula, taxa de pod la Giurgiu = 13 lei + 2 euro, vigneta in Bulgaraia = 80 lei / 1 luna).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA