Porto Koufo / Grecia - iunie 2015


anul acesta am stricat "traditia" de a ne petrece concediul de vara in prima saptamana din septembrie. fiind ocupati, atat eu cu pensiunea cat si sotul, am hotarat sa plecam la mare pe 19.06. si unde puteam merge in perioada aceasta ca sa fie vreme frumoasa si apa calda, tocmai buna pentru baie? in grecia, bineinteles. si de data aceasta, de mare ajutor ne-a fost www.booking.com. ne-am cazat in porto koufo, la studios kofos limin.
am plecat dimineata la 2:50, pe ruta curtea de arges - DN7C - pitesti - A1 - bucuresti - E85 - giurgiu - ruse - E85 / DN5 - byala - veliko tarnovo - DN55 - zona localitatii debelets - kilifarevo - pasul narepublikata - gurkovo - DN6 - zona localitatii  maglizh - tulovo - DN5 - stara zagora - nova zagora - A1 (autostrada spre sofia, intrare pe autostrada la km 2390 - dimitrovgrad - haskovo (prin centru) - kardjali - kirkovo- makaza (punct de frontiera cu grecia) - komotini - E90 - chrysoupoli - kavala - A2 - nea peramos - amfipoli - poligiros - neos marmaras - porto karas - toroni - porto koufo

dupa cum am spus si mai sus, cazarea am avut-o la studuios kofos limin***. am avut un apartatment pentru 4 persoane (pat matrimonial si 2 paturi suprapuse pentru copii), cu chicineta, o baie cam micuta - dupa parerea mea - si balcon, unde am servit masa. mancare faceam dimineata sau dupa amiaza, am mancat si in oras, in statiunea nikiti - la pizzerie, ca asa au vrut copii si in statiunea neos marmaras - unde am mancat calamari pane si caracatita la gratar. 
19.06 - 26.06 / 7 nopti cazare - 245 euro
cina neos marmaras (4 adulti si 4 copii: 2 portii calamar pane, 1 portie caracatita la gratar, 1 portie musaca, 2 beri, 6 sucuri si desert din partea casei) - 52 euro
in total, am cheltuit pe cazare si mancare + suveniruri ~ 500 euro (exceptie facand benzina, taxa de pod la Girgiu, vignetele in Bulgaraia - fiind vorba de 7 nopti cazare a trebuit sa luam vignete pentru 14 zile; 30 lei / 7 zile - si taxele de autostrada in Grecia - 2,5 euro/ghiseu si sunt 2 la dus si 2 la intors).

poze din camera
pat matrimonial (intre chicineta si balcon)


intrarea in apartament si chicineta


intrarea in baie (usa maro) si paturile copiilor


usa de la balcon, in spate AC-ul si TV-ulchicineta


baia - un pic cam mica
balconulplaja din porto koufo, foarte aproape de apartamentul in care am stat. ca sa ajungi la plaja, trebuia sa treci strada si sa ocolesti hotelul porto koufo. o plaja lina, cu apa limpede, nisip fin si linistita (atat din punct de vedere a valurilor, care au lipsit tot sejurul, cat si din punct de vedere a numarului mic de persoane).


este mai degraba un golfuletplaja din toroni, orasel situat la 1 km distanta si unde mergeam sa facem cumparaturile; profitam de faptul ca ne plimbam prin statiune si faceam si o tura de shopping.
magazine alimentare sunt si in porto koufo, dar dupa o plimbare scurta in prima seara, deja cunosteam statiunea, de parca eram localnici.
plaja din nikiti


plaja din sikia - la orizont se vede muntele Athos


plaja din azapiko - intre porto koufo si neos marmaras


ceea ce mi-a placut cel mai mult la plajele in care am fost a fost linistea, foarte putine persoane pe plaja, apa limpede, clara de un albastru foarte frumos si faptul ca plaja intra foarte mult in apa, iar copii erau "protejati". la plaja din nikiti, era lina, apoi dintr-o data se adancea cam la 1,5 m si apoi se micsora adancimea. era chiar interesant, pentru ca-u puneam pe copii sa treaca inotand. altfel mergeau prin apa si se balaceau.

vrea cineva caracatita? va poftesc la o portie in neos marmarasjoia, in neos marmaras este un targ de producatori locali. am inteles ca martea, acelasi targ este in sikia. tot in sikia se gaseste si un carefour expres, iar lidl gasiti in nikiti. pe drum, intre toroni si neaos marmaras, mai este un supermarket local.
de la iesirea din porto koufo spre toroni am luat un peste bun, la 10 euro/kg - tsipuri sau dorada.
zilnic, trec vanzatori ambulanti cu camionete pline de legume si fructe la pret similar cu cel din supermarketuri.

gazda noastra, Anna, pe care sper sa o revedem si la anul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA