450 g faina (eu folosesc faina arpis 000)
225 ml lapte
1 ou
80 g zahar
100 g unt moale
7 g drojdie (1 plic de la Dr oetker)
coaja de portocala
sare
pentru pudrare
100 g unt topit
zahar
scortisoara
se pun in cuva de la masina de paine: oul, untul...
... laptele...
...faina... eu folosesc faina Arpis 000
...drojdia uscata (avand fabrica in oras, eu folosesc drojdie uscata de la Dr Oetker)
se seteaza aceasta pe programul de aluat (framantare si dospire) - la masina mea clatronic, programul este 7 si dureaza 1:50 pana aluatul este gata
dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa
cu ajutorul unei forme rotunde decupam gogosile si cu un cerculet mai mic se face un gol in mijlocul lor (eu le-am taiat cu ajutorul unui pahar de apa)
se mai pun la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasam intre ele un spatiu suficient de mare ca sa aibe loc sa dospeasca)
dupa inca o ora de dospire
se coc gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute
se scot din cuptor, se lasa 1-2 minute in tava si cat sunt calde inca, se ung cu untul topit (usor caldut), apoi se tavalesc prin zahar amestecat cu scortisoara
Notele Laurei:
- Va recomand sa folositi o faina speciala pentru aluaturi daca doriti niste gogosi super pufoase. Faina Manitoba este cea mai buna alegere in acest caz. Fiind o faina de forta (cu un indice W350) si cu un continut ridicat de proteine (18%), veti obtine niste gogosi pufoase care-si vor mentine prospetimea pentru mai multe zile.
- Nu coaceti gogosile prea mult! In momentul in care suprafata s-a rumenit uniform si are o frumoasa culoare aurie, este timpul sa le scoatem din cuptor.
- Daca nu aveti drojdie uscata (se gaseste la pliculete de 7g), folositi 25 g drojdie proaspata pe care o amestecati cu laptele usor caldut si 1 lingurita de zahar. Apoi o varsati in centrul fainii si adaugati restul ingredientelor mentionate in reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu