gogosi la cuptor

a la laura adamache recepie

450 g faina (eu folosesc faina arpis 000)
225 ml lapte
1 ou
80 g zahar
100 g unt moale
7 g drojdie (1 plic de la Dr oetker)
coaja de portocala
sare
pentru pudrare
100 g unt topit
zahar
scortisoara

se pun in cuva de la masina de paine: oul, untul...


... laptele...


...zaharul...

...faina... eu folosesc faina Arpis 000



...drojdia uscata (avand fabrica in oras, eu folosesc drojdie uscata de la Dr Oetker)



 se seteaza aceasta pe programul de aluat (framantare si dospire) - la masina mea clatronic, programul este 7 si dureaza 1:50 pana aluatul este gata


dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa
cu ajutorul unei forme rotunde decupam gogosile si cu un cerculet mai mic se face un gol in mijlocul lor (eu le-am taiat cu ajutorul unui pahar de apa)



se mai pun la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasam intre ele un spatiu suficient de mare ca sa aibe loc sa dospeasca)


dupa inca o ora de dospire



se coc gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute



se scot din cuptor, se lasa 1-2 minute in tava si cat sunt calde inca, se ung cu untul topit (usor caldut), apoi se tavalesc prin zahar amestecat cu scortisoara



Notele Laurei:

  • Va recomand sa folositi o faina speciala pentru aluaturi daca doriti niste gogosi super pufoase. Faina Manitoba este cea mai buna alegere in acest caz. Fiind o faina de forta (cu un indice W350) si cu un continut ridicat de proteine (18%), veti obtine niste gogosi pufoase care-si vor mentine prospetimea pentru mai multe zile.
  • Nu coaceti gogosile prea mult! In momentul in care suprafata s-a rumenit uniform si are o frumoasa culoare aurie, este timpul sa le scoatem din cuptor.
  • Daca nu aveti drojdie uscata (se gaseste la pliculete de 7g), folositi 25 g drojdie proaspata pe care o amestecati cu laptele usor caldut si 1 lingurita de zahar. Apoi o varsati in centrul fainii si adaugati restul ingredientelor mentionate in reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA