3 bucati mai lungi de carne (porc, pui, vita)
sare
piper
50 ml ulei
1 lingura faina
1 pahar vin
apa
praf de sofran
500 g legume (morcovi, cartofi, mazare, ardei gras, dovlecel)
se curata carnea de pielite
se spala si sterge cu un prosop curat
se prinde un capat cu o scobitoare si se impleteste
se pune friptura intr-o tava cu ulei si se da la cuptor pentru 20-25 minute
din cand in cand se stropeste cu grasimea din tava
cand e gata, se scoate friptura pe un platou si se pastreaza calda
in grasimea ramasa, se rumeneste faina
se stinge cu vin, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase
se adauga apa si praf de sofran pentru a obtine o culoare mai frumoasa
se mai lasa sa dea intr-un clocot si se toarna sosul pe un platou peste care se aseaza friptura
ca garnitura se pun legumele trase in unt sau ulei si se serveste impreuna cu friptura si salata verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu