pizza babana cu prosciutto cotto si ciuperci maro
aluat pentru o tava de 35/38 cm
aceasta este o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor
Blat:
350 g faina
1 lingura unt, la temperatura camerei
20 g drojdie proaspata
1 lingurita rasa de sare
220 ml lapte (3,5 %), la temperatura camerei
se pune laptele, tot, intr-un castron
se faramiteaza drojdia, se pune in lapte si se amesteca bine
se lasa asa ~ 20 minute
se adauga untul la lapte si se framanta cu mixer sau la robot, adaugand cate putina faina amestecata cu sare
se framanta incet/usor, pana s-a adaugat toata faina
cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului e gata
se ung mainile cu putin ulei, iar din aluat se formeaza o bila care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
se unge o tava cu ulei de floarea soarelui
se intinde aluatul in tava cu ajutorul palmelor / degetelor Nu se intinde cu sucitorul!
se pune tava in cuptorul putin preincalzit 40°C ~ 10 minute, dupa care se scoate tava si se incalzeste cuptorul la 250°C - 300°C
Sosul:
200 ml bulion
10 frunze de busuioc
5 frunze oregano
1-2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
se pun toate ingradientele in blender, mai putin uleiul care se toarna la urma
toping:
200 g prosciutto cotto, taiat subtire
200 g cascaval ras
200 g ciuperci maro
pana se incalzeste cuptorul, se unge aluatul din tava cu sosul de rosii
peste sos se pune prosciutto cotto
se presara ciupercile, cascavalul
se baga tava cand cuptorul are temperatura indicata
se coace pizza la cel putin 250°C
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
super...
RăspundețiȘtergerept. alte idei/sursa de inspiratie mai poti rasfoi si meniurile acestor restaurante:
Supe, ciorbe ...
pizza, bucataria italiana din meniurile restaurantelor cu livrari la domiciliu
sau cele exotice:
mancare chinezeasca
Sushi, bucataria japoneza
mancare traditionala, tot livrate
etc..