tort catel

model 1model 2 - luat de pe culinar.ro

Deci sa incepem. La inceput trebuie sa determinam ce animalut vrem sa facem. In acest caz: un ursulet.
Taiem citeva sabloane pentru corp, dupa care o sa intindem aluatul (daca faceti pandispan sau un aluat curgator, se decupeaza dupa forma sablonului cind e copt).Iata asa:Si citeva de diametre diferite pentru cap si fundulet:Coacem foile:Le asezam impreuna si apreciem daca e indeajuns pentru un tort (ca inaltime):Le ungem cu crema (nu ne zgircim la crema ca de asta depinde cit de moale si patruns va fi tortul, deci si capabilitatea de sculptare):Punem tortuletul pe un platou pregatit, si determinam unde o sa fie capul (dar autoarea nu prea determina pina la sfirsitul lucrului):Citeva foi rotunde la fundulet:Inca odata acoperim totul bine cu crema si il lasam sa se imbibe. Pentru asta ne trebuie cam 2 ore.Mai departe se incepe cel mai greu lucru, de a sculpta ceea ce o sa se numeasca ursulet. Pentru fiecare situatie in parte va fi ceva individual. De exemplu in acest caz:
1. Se lasa capul ursuletului in jos si se rotunjeste.
2. Labutele din urma se fac mai grosute si se taie putin acolo unde vor fii talpile (sub un unghi).
3. Se face talia putin mai subtire.
4. Se contureaza urechile si nasucul din ceea ce am taiat din el.
5. Funduletul se indrepta putin, se sculpteaza linia coloanei vertebrale (aproape de cap se face mai jos decit linga fundulet).
Ursul dupa operatie:Acum cu cutitul sau paleta indreptam si netezim neregularitatile - netezim pielea (pentru o lunecare mai buna folosim crema si cutit)Iata asa arata ursul dezbracat:Acum ustensila cu care se va face blanita:Si la sfirsit atasam nasucul, peticelele si cusaturile:O poza cu un catelus care se poate face in aceeasi maniera:

3 comentarii:

  1. super tortul
    nu ati vrea sa mi trimiteti pe adresa mea de mail gina.arbanas@yahoo.com reteta la foi si la crema folosita, as vrea sa fac de Craciun.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. draga gina, se poate folosi orice reteta de foi. pot fi si foi pandispan din comert. iar la crema, ceea ce-ti place.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA