torturi imbracate in pasta de zahar

am facut o selectie de torturi imbracate in pasta de zahar care mi-au "atras atentia". sper sa va placa si voua.
sursa: google search (pentru ca sunt anumite torturi care nu mai stiu exact pe ce site le-am gasit, altele au deja semnatura posesorilor de drept pusa pe poza). mi-au placut si le postez ca sursa de inspiratie, nu imi insusesc pozele, deoarece nu aceasta este intentia mea.









































torturi cu ciocolata

am facut o selectie de torturi ornate cu ciocolata care mi-au "atras atentia". sper sa va placa si voua.
sursa: google search (pentru ca sunt anumite torturi care nu mai stiu exact pe ce site le-am gasit, altele au deja semnatura posesorilor de drept pusa pe poza). mi-au placut si le postez ca sursa de inspiratie, nu imi insusesc pozele, deoarece nu aceasta este intentia mea.




















taierea blatului

pentru a taia un blat in mai multe foi se poate folosi acest instrument profesionist si scump....


sau se poate folosi metoda scobitorilor si a atei...


aceasta metoda presupune masurarea inaltimii blatului si impartirea lui cu ajutorul scobitorilor in cate foi dorim. apoi cu o ata se taie blatul pe deasupra scobitorilor. si astfel se obtine un blat feliat egal si cu foi netede.

crocodile / dinosaur skin


tort printesa (gabriela)

am facut acest tort pentru o gabitza, fata unei prietene. reactia ei m-a lasat fara cuvinte (cum a reactionat mama atunci cand a vazut tortul, nu mai conteaza ;)). cu ocazia asta am facut si un tutorial.









torturi pentru craciun

am facut o selectie de torturi ornate cu ciocolata care mi-au "atras atentia". sper sa va placa si voua.
sursa: google search (pentru ca sunt anumite torturi care nu mai stiu exact pe ce site le-am gasit, altele au deja semnatura posesorilor de drept pusa pe poza). mi-au placut si le postez ca sursa de inspiratie, nu imi insusesc pozele, deoarece nu aceasta este intentia mea.









 









crema de lapte

a la angi-food recepie

75 ml lapte
190 g zahar
100 g faina
18 g amidon
150 ml frisca
1 plic de gelatina foi (10 g)

se pune gelatina la inmuiat in apa rece
zaharul se amesteca bine cu faina si amidonul
se adauga laptele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia
se pune vasul pe foc mic si se lasa la fiert pana sa ingroasa; cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit, cand este calduta se adauga gelatina inmuiata in apa
se mizeaza bine frisca si se adauga la compozitia de mai sus

crema cu menta II

a la papa bun recepie

100 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba
5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+ colorant alimentar)

se pune frisca intr-un vas si o se aduce la punctul de fierbere
se opreste focul si se adauga imediat ciocolata taiata cubulete
se raceste si se baga la frigider pentru cel putin doua ore, apoi se scoate si se mixeaza pana se intareste
se adauga dupa caz siropul sau esenta si se omogenizeaza

crema cu menta I

a la ramo`s kitchen recepie

250 g mascarpone
250 g frisca
125 ml sirop menta
100 g zahar
1 ou
8 g gelatina granule

se bate frisca
se adauga mascarponele si se mai bate putin
gelatina se pune la inmuiat cu doua linguri de apa rece, dupa aceea se adauga oul intreg si zaharul si se incalzeste amestecand bine, pana se topeste zaharul
dupa ce se racoreste putin, se adauga siropul de menta si apoi se adauga frisca cu mascarpone, mixand inca putin

crema de portocale

a la gabriela cara recepie

500 ml suc natural de portocale, sa fie dulce
coaja rasa de la o portocala
4 galbenusuri
zahar dupa gust, in functie de cat de dulci sunt portocalele
50 g de amidon
150 ml de frisca lichida

toate ingredientele, in afara de frisca, se amesteca intr-o cratita, pe foc, pana se ingroasa
cand este gata, se ia de pe foc si se lasa la racit, acoperita cu folie alimentara
cand ajunge la temperatura camerei, se amesteca cu frisca batuta

crema de ananas

a la laura adamache recepie

400 g ananas cuburi Sun Food
100 ml sirop de ananas din conserva
4 galbenusuri
150 g zahar
30 g amidon de porumb
1 varf cutit sare
1/2 lingurita curcuma
1 baton vanilie (semintele)

se scurg cuburile de ananas si se pun in robot
se adauga 100 ml din siropul din conserva si se mixeaza pana cand se obtine un piure relativ fin
se pun piureul pe foc mic, pana cand se incalzeste
separat, se amesteca galbenusurile, zaharul, amidonul, semintele unei pastai de vanilie, sarea si curcuma cu 2 linguri din piureul de ananas
se toarna piureul cald peste compozitia de galbenusuri si amidon si se amesteca bine
se fierbe crema pe foc mic, pana cand se ingroasa (~ 10 minute)

crema diplomat III

500 g iaurt de visine
500 ml frisca
3 pliculete gelatina
500 g visine congelate sau conservate
4 linguri zahar pudra
piscoturi sau blat de tort
200 ml frisca lichida pentru decor

visinele trebuie sa fie scurse si stoarse bine



frisca se bate bine si se da la rece



gelatina se pune la muiat in apa si se lasa asa 15 minute, pe urma se pune pe foc pana se dizolva, dar sa nu fiarba, o lasam sa se raceasca un pic





se amesteca iaurtul cu zaharul





se adauga gelatina calduta



se adauga frisca si se amesteca usor



se pregateste un vas si se imbraca in folie alimentara
se captusesc peretii cu piscoturi sau blat de tort (nu se insiropeaza ca isi ia singure din crema)




se ia din compozitie 2-3 linguri si punem pe fund, se adauga un rand de 250 g visine



se pune jumatate din compozitie, iar visine (adica restul), compozitie, peste se aseaza piscoturi sau blat de tort, se strange folia si se da la rece 3-4 ore sau chiar mai mult timp



se scoate si se orneaza (se pot pune multe fructe si jeleu deasupra)

crema diplomat II

300 ml de frisca batuta bine
15 g gelatina
2 oua
4 linguri zahar
fructe

gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau suc de fructe



ouale se bat pe foc cu zaharul pana devine compozitia ca o smantana
tocmai puse pe foc



compozitia e gata



se da compozitia de oua deoparte si se adauga gelatina si se amesteca bine
frisca se bate bine



cand este calduta, compozitia de ou se adauga peste frisca



se adauga arome (dupa preferinta) si fructele
se captuseste vasul in care se "monteaza" tortul cu folie alimentara, se pune o foaie de blat sau un rand de piscoturi, se insiropeaza, se toarna crema si apoi cealalta foaie sau alt rand de piscoturi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA