tort cos cu flori
tort cu margarete
reteta de la Amalia - tort maresal
toba de casa
limba
usturoi pisat
burta porcului
se fierbe capatana cu limba
se curata carnea de pe oase
se taie cubulete potrivite
se umple burta cu bucatile de carne
se ia zeama si se raceste, se adauga usturoi pisata, se vantura, se strecoara si se pune in burta peste bucatile de carne
se coase burta si se pune la fiert
cand este fiarta se pune la rece la presat
caltabos
inima
plamani
ceapa
sare
piper macinat
intestine groase
ficatul, inima si plamanii se fierb
cand sunt fierte bine se taie cuburi mai mari si se dau prin masina de tocat carne
o parte din ceapa se caleste si impreuna cu ceapa cruda se da prin masina de tocat carne
peste pasta de organe se adauga ceapa tocata, sare, piper si zeama in care au fiert organele dupa gust (sa nu fie nici zemosi, dar nici uscati) si se framanta putin
se umplu intestinele cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se mai fierb putin
se pun la rece, presandu-se (noi punem peste ei o placa de lemn peste care punem ceva greu)
mousse de ciocolata alba
Reteta preluata de la Amalia
2 oua
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 g ciocolata alba
15 g gelatina
3 linguri apa rece
250 ml frisca
ouale si amidonul se amesteca pana se omogenizeaza
se adauga laptele, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu
cand s-a ingrosat se da deoparte
apoi se adauga gelatina pe care am dizolvata
se adauga si ciocolata rupta bucatele
se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
frisca se bate bine si se adauga treptat amestecul racit
se poate pune esenta de rom
2 oua
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 g ciocolata alba
15 g gelatina
3 linguri apa rece
250 ml frisca
ouale si amidonul se amesteca pana se omogenizeaza
se adauga laptele, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu
cand s-a ingrosat se da deoparte
apoi se adauga gelatina pe care am dizolvata
se adauga si ciocolata rupta bucatele
se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
frisca se bate bine si se adauga treptat amestecul racit
se poate pune esenta de rom
blat cu cacao
Reteta preluata de la Amalia
6 oua
10 linguri de zahar
4 linguri apa
6 linguri ulei
20 g cacao
8 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt
galbenusurile se amesteca cu zaharul, uleiul si apa pana isi dubleaza volumul si s-a topit tot zaharul
separat, se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt
albusurile se bat spuma
se pun albusurile batute spuma si faina in amestecul de galbenusuri
se coace blatul timp de 15 minute la foc potrivit
blatul este copt atunci cand trece testul cu scobitoarea
ciocolata topita
se pune ciocolata rupta bucatele intr-un vas metalic
se scufunda vasul cu ciocolata intr-un vas cu apa calda aflat pe foc si se tine pana se topeste ciocolata
se pune ciocolata topita in posh-uri mici facute din hartie de copt care se taie la capat si apoi se deseneaza modele pe o foaie de copt
se baga la frigider cateva minute
se scufunda vasul cu ciocolata intr-un vas cu apa calda aflat pe foc si se tine pana se topeste ciocolata
se pune ciocolata topita in posh-uri mici facute din hartie de copt care se taie la capat si apoi se deseneaza modele pe o foaie de copt
se baga la frigider cateva minute
Wilton royal icing
1 lingura (9 g) Wilton Meringue Powder
150 g zahar pudra
2 linguri (30 ml) apa calda
se bat toate ingredientele impreuna pana se formeaza tepi (7-10 minute la viteza mica cu robot de bucatarie, 10-12 minute la viteza mare cu mixer de mana)
150 g zahar pudra
2 linguri (30 ml) apa calda
se bat toate ingredientele impreuna pana se formeaza tepi (7-10 minute la viteza mica cu robot de bucatarie, 10-12 minute la viteza mare cu mixer de mana)
ou ochi in inimioara de cremwurst
Micul Dejun...Marea Problema
De cand a inceput gradinita, Stefi mananca micul dejun impreuna cu colegii lui la gradi. De obicei le da ceai cu paine & unt si cascaval sau salam sau sunca presata sau pate. Cum de 2 saptamani l-am avut acasa ca a fost bolnav, micul dejun a devenit o adevarata problema pentru mine. Daca intr-o zi i-am dat omleta cu cascaval, in alta lapte cu cereale, in alta lapte & nesquick si cascaval pane, azi dimineata a venit randul lor (multumesc Amalia pentru idee).
pasta de zahar
pentru ca am tot vazut torturi extraordinar de frumoase imbracate in pasta de zahar, m-am hotarat sa incerc si eu. dar mi se pare foarte incomoda partea cu comandatul pastei gata facuta pe site-uri distrubuitoare de produse wilton. si spun foarte incomoda, deoarece am gasit o firma la care raportul calitate - cantitate - pret este ok, dar livratul ajunge chiar si la 1/4 din valoare produsului.
tot cautand retete pentru a face eu pasta de zahar si tot incercandu-le (vezi gum paste cu marshmallows) am descoperit site-ul doamnei viorica, care pe langa faptul ca este o experta in decorarea torturilor, este si foarte draguta si imparte cu toata lumea secretele decorarii unui tort.
multumesc pe aceasta cale doamnei viorica pentru o reteta foarte simpla si economica. garantez reusita daca se respecta cu strictete instructiunile si gramajul.
2 TBSP miere de salcam
5 g gelatina
60 ml apa sau 1/4 cup apa
50 g ulei palmier
50 g amidon alimentar
600 g zahar pudra DIAMANT
zaharul pudra se cerne si se mai rasneste inca o data
se pune apa calda intr-un vas
se adauga gelatina
se adauga mierea
se lasa la hidratat, apoi se pune pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba
dupa ce s-a dizolvat bine gelatina si mierea s-a topit, se pune uleiul de palmier
se amesteca ca sa devina fluid si se lasa la racit
se pune in vasul de mixer, se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra
se amesteca incet cu o spatula de silicon pana la omogenizarea si racirea completa a compozitiei
tot cautand retete pentru a face eu pasta de zahar si tot incercandu-le (vezi gum paste cu marshmallows) am descoperit site-ul doamnei viorica, care pe langa faptul ca este o experta in decorarea torturilor, este si foarte draguta si imparte cu toata lumea secretele decorarii unui tort.
multumesc pe aceasta cale doamnei viorica pentru o reteta foarte simpla si economica. garantez reusita daca se respecta cu strictete instructiunile si gramajul.
2 TBSP miere de salcam
5 g gelatina
60 ml apa sau 1/4 cup apa
50 g ulei palmier
50 g amidon alimentar
600 g zahar pudra DIAMANT
zaharul pudra se cerne si se mai rasneste inca o data
se pune apa calda intr-un vas
se adauga gelatina
se adauga mierea
se lasa la hidratat, apoi se pune pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba
dupa ce s-a dizolvat bine gelatina si mierea s-a topit, se pune uleiul de palmier
se amesteca ca sa devina fluid si se lasa la racit
se pune in vasul de mixer, se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra
se amesteca incet cu o spatula de silicon pana la omogenizarea si racirea completa a compozitiei
floricele din pasta de zahar
pasta de zahar - alba - si gel rosu de la wilton
gelul rosu de la wilton
"instrumentele" folosite pentru floricele (forma de floricica luata de la un joc de-al pustiului, capacul de la un tub de bomboane, dopul de la o sticla de apa, capacul de la un tub de solutie pentru baloane, tabla & rola & cele 2 instrumente de la setul de plastelina)
pasta alba inainte de aplicarea culorii
aplicarea gelului rosu cu ajutorul scobitorii
pasta colorata in rosu
pasta intinsa si gata de decupat
floricelele decupate
floricele sunt gata :)
prim plan
Abonați-vă la:
Postări (Atom)