a la jamila recepie
700 g carne miel
2 cepe
1 morcov
1/2 radacina de telina
1/2 ardei gras
1/2 pastarnac
1 radacina patrunjel
pentru acrit
1/2 l bors
pentru dres
200 g smantana
2 galbenusuri
pentru gust
1 legatura leustean
sare
se firbe carnea in 2,5 - 3 l apa rece pana se formeaza spuma
cand este aproape fiarta si nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele taiate cubulete (eu am pus radacinoase de la congelator, preparate de mine toamna trecuta)
se adauga sarea, borsul si se mai fierbe inca 15 minute
cand este gata, se opreste focul si se drege: se amesteca galbenusurile cu smantana, se putina zeama din ciorba fierbinte si se adauga treptat peste oua si smantana, amestecand continuu pentru a aduce smantana la temperatura ciorbei. se adauga amestecul in ciorba si se omogenizeaza.
se adauga leusteanul tocat marunt