a la savori urbane recepie
Ingrediente
1 kg oase de vita
2 kg burta congelata (eu am avut o caserola de 500 g burta prefiarta congelata)
3 foi de dafin (optional - unii nu le pun)
1 lingura mare de boabe de piper negru
4 L apa rece (+ completare la nevoie)
4 lingurite rase de sare
Pentru final:
1 morcov mare ras fin calit cu 1 lingura de ulei (se adauga la final)
15 catei de usturoi (zdrobiti)
6 galbenusuri
400 ml smantana lichida pentru gatit (30% grasime)
Pentru servit:
otet, ardei iuti, paine
Am pus oasele in oala sub presiune impreuna cu 4 l de apa rece, 4 ligurite de sare, 1 lingura de boabe de piper si 3 foi de dafin
Cand a fost gata, am scos presiunea din oala, am strecurat zeama si am mutat-o in alta oala. Am adaugat burta prefiarta si am pus la fiert.
Cat timp fierbea ciorba, am ras morcovul si calit. Apoi l-am pus in oala si am lasat sa fiarba. Intre timp, am curatat usturoiul, l-am zdrobit si l-am amestecat cu 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus in oala.
Dupa ce a fiert bine burta, am oprit focul.
Separat, am amestecat galbenusurile cu smantana si am adaugat treptat zeama din oala (6 polonice in total) amestecand incontinuu. Cand am terminat, am rasturnat amestecul in oala