aluat pentru o tava de 35/38 cm
aceasta este o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor
350 g faina
1 lingura unt, la temperatura camerei
20 g drojdie proaspata
1 lingurita rasa de sare
220 ml lapte (3,5 %), la temperatura camerei
se pune laptele, tot, intr-un castron
se faramiteaza drojdia, se pune in lapte si se amesteca bine
se lasa asa ~ 20 minute
se adauga untul la lapte si se framanta cu mixer sau la robot, adaugand cate putina faina amestecata cu sare
se framanta incet/usor, pana s-a adaugat toata faina
cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului e gata
se ung mainile cu putin ulei, iar din aluat se formeaza o bila care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
se unge o tava cu ulei de floarea soarelui
se intinde aluatul in tava cu ajutorul palmelor / degetelor Nu se intinde cu sucitorul!
se pune tava in cuptorul putin preincalzit 40°C ~ 10 minute, dupa care se scoate tava si se incalzeste cuptorul la 250°C - 300°C