5 oua mici
200 g faina (eu am folosit arpis 000)
200 g zahar
1 lingurita praf de copt (eu am folosit praf de copt cu sofran)
2 linguri cacao
4 linguri ulei
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
se separa albusurile de galbenusuri
se adauga peste albusuri un praf de sare si se mixeaza la inceput la viteza mica (viteza 2), apoi treptat se mareste viteza (intai la 4, apoi la maxim) pana se leaga bine
zaharul vanilat se amesteca cu zaharul si se adauga peste albusuri, mixandu-se pana se obtine o bezea tare si lucioasa
galbenusurile se freaca cu uleiul, ca la maioneza
se adauga galbenusurile peste albusuri putin cate putin si cu spatula se incorporeaza bine, de jos in sus
peste faina se pune praful de copt si se amesteca bine
se incorporeaza faina, cate o lingura pe rand, cu miscari de jos in sus
jumatate din aceasta compozitie se pune in alt castron
cacaoa se amesteca cu apa rece pana se formeaza o crema, care se incorporeaza intr-unul dintre castroane cu ajutorul spatului (cu miscari de jos in sus)
se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt
cu o lingura se pun compozitiile in tava, alternand culorile (o lingura compozitie galbena, peste o lingura compozitie cacao, peste o lingura compozitie galbena, etc)
se coace in cuptorul preincalzit la 180°c timp de 35 minute
indrumarile jamilei