blat
4 oua
4 linguri faina
3 linguri zahar
2 pachetele de zahar vanilat
1 vîrf de cutit praf de copt
albusurile se bat cu zaharul vanilinat
galbenusele se freaca cu zaharul
se amesteca cu albusul spuma cu crema de galbenusuri
se adauga faina si praful de copt cate putin si se amesteca cu lingura
se pune la copt în forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina maxim 25 minute la 170-180°C
crema
1/2 l lapte
40 g amidon
25-30 g zahar
1/2 baston de vanilie
se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri)
bastonasul de vanilie se taie de-a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte
dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 minute sa iese aroma din bastonas
se scoate maduva din el, se pune înapoi în lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert
cand începe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidonul si se amesteca pana se îngroasa
se poate folosi si o simpla budinca de vanilie sau crema pentru tarte sau crema ole cumparata, pentru a umple tarta
se orneaza cu fructe prospete sau din compot
deasupra se pune putin jeleu pentru a prinde fructele
eu am folosit un plic de crema pentru tarte de la Dr. Oetker si un plic de crema ole tot de la Dr. Oetker, iar din lipsa de timp nu am mai pus peste fructe jeleu transparent
aici produsul final