salata de pui, cartofi, ou si fasole rosie




o reteta foaaaarte buna, luata de la diana

piept de pui (eu nu am pus)
8 oua fierte (am pus numai 4 si au fost prea puitne in raport cu cartofii)
700 g cartofi
200 g fasole rosie (1 cutie)
1/2 ceapa (am pus o ceapa medie intreaga)
maioneza (am avut un borcan de maioneza light din comert = 360 g parca, dar a fost si ea prea putina)

pieptul de pui se taie cubulete
cartofii se pun la fiert cu o lingura de sare, apoi se lasa la racit si se taie cubulete mici


ouale se fierb si se feliaza



am avut o conserva de fasole rosie (de la bonduelle), e foarte buna, am scurs fasolea de zeama si am clatit-o cu apa rece




ajutorul de bucatar in timp ce taia cartofii ;)



intr-un bol incapator se pun toate ingredientele si se amesteca usor cu o lingura de lemn, se potriveste de sare si piper







surse de inspiratie

imi place sa urmaresc forumul kuharka.ru acolo gasesc tot felul de tutoriale si surse de inspiratie.

idei de flori mici, figurine, etc nr 1

idei de flori mici, figurine, etc nr 2

idei de flori mici, figurine, etc nr 3

idei de flori mici, figurine, etc nr 4

idei de flori mici, figurine, etc nr 5

master class - torturi nr 1

master class - torturi nr 2

master class - torturi nr 3

master class - torturi nr 4

de aici am selectat ca surse de inspiratie urmatoarele torturi:

pentru ornamentele din ciocolata


pentru borduri


pentru bordura superioara


pentru modelul de diamant si brodura superioara


per ansamblu




pentru etajul superior


pentru bordura



am mai multe idei de tort salvate in calculator si nu mai stiu exact de unde l-am salvat pe acestea, dar mi-a placut foarte mult ideile 





idee de tort pentru botez


o alta sursa de inspiratie

blat negresa - dora


5 oua
200 g zahar
200 ml ulei
150 ml apa
250 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao

se separa albusurile de galbenusuri
galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune uleiul treptat pana se formeaza o maioneza "dulce"
se adauga apa, compozitia va deveni destul de lichida dar nu va alarmati!
dupa ce se pune apa, se mai mixeaza ~ 2 minute
intr-un castron se amesteca faina cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga la galbenusuri, putin cate putin (va fi acum o compozitie usor vartoasa)
separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!) pana devine omogena
se coace la foc mic spre mijlociu pana cand scobitoarea iese curata - cam peste 45 minute

madeira cake


200 g unt
200 g zahar pudra
4 oua
200 g faina
10 g praf de copt
3 linguri lapte

se mixeaza untul cu zaharul pana se deschide la culoare si devine pufos
se adauga pe rand oualele, mixand dupa fiecare adaugare
se adauga faina cu praful de copt
se incorporeaza laptele
se coace ~ 1 ora in tava rotunda (20 cm)

blat cu nuca

a la amalia recepie

4 oua
250 g zahar
10 linguri apa
160 g nuca macinata
140 g faina
20 g cacao
1 praf de copt

se freaca galbenusurile cu zaharul



se adauga apa, cate o lingura pana se obtine o crema
separat se amesteca faina cu nuca macinata, cacao, praful de copt si se adauga cate o lingura peste amestecul de galbenusuri
se bat albusurile spuma tare si se adauga amestecand cu o paleta, peste compozitia de mai sus


se coace in cuptorul preincalzit, in tava rotunda de 26 cm timp de 25 de minute, pana trece proba cu scobitoarea
idee de utilizare: se insiropeaza cu sirop de zahar ars cu esenta de rom si se poate umple cu crema de mascarpone si crema ganache de ciocolata cu lapte

tort "sticla de vin"

 

 am doi prieteni, sot si sotie, care sunt si vecinii mei si care sunt nascuti amandoi in luna octombrie, la 1 saptamana distanta unul de celalalt. si cum tin mult la amandoi, m-am gandit sa le fac un tort, iar anul acesta florin va fii castigatorul: va primi un tort sticla de vin. inspiratia mi-a venit dupa ce am studiat putin forumul kuharka.ru. sursa de inspiratie


tortul este tort maresal imbracat in ciocolata si pasta de zahar. sticla este facuta din salam de biscuiti, imbracata in pasta de zahar.












crema cu iaurt de fructe

500 g iaurt de fructe
100 g zahar pudra
250 ml frisca lichida
1 plic gelatina

iaurtul se amesteca bine cu zaharul





mie imi place acesta marca de iaurt, se gaseste in kaufland si este 6 lei / 400 g, dar foarte buuuuuun la gust. se poate folosi orice aroma doriti.



se bate frisca (nu foarte tare)


se adauga iaurtul peste frisca (atentie ca se mai intareste frisca)


se adauga gelatina topita peste amestecul de frisca si iaurt


eu folosesc gelatina in foi de la dr. Oetker. mi se pare mai usor de folosi decat granulele


si crema gata de folosit la tort


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA