margine de ciocolata la tort
sfaturile sandei
Micul secret al marginilor de ciocolata este ca dupa ce se unge hartia cu ciocolata, trebuie lasata la frigider pana se intareste, si abia apoi se poate aplica pe tort. Daca se intareste prea mult, se "conduci" usor cu mana, altfel se poate fisura. Dupa aplicare, se lasa tortul la la frigider 10 - 15 minute si apoi se desface hartia de pe margine.
forme pentru prajituri
forme de silicon pentru briose, ciocolata de casa, diverse preparate care necesita forme ;)
cele mov (care de fapt sunt roz), albe si rosii sunt de silicon.
forme de plastic pentru panna cotta si budinci
un set de pahare pentru budinci de la Dr. Oetker
forme de hartie pentru briose
cele cu buline, cele galbene si cele albe din dreapata jos sunt de hartie.
duiuri & posuri
este un icing tip set (cui pentru trandafiri, punct, petala de trandafir, stea si frunza) si un dui pentru impletitura de cos
duiuri "large", parte dintr-un set de ornare luat de la un teleshop
alte duiuri
posh silicon alb - 34 cm (il folosesc la duiurile "large")
posh-uri de unica folosinta (mici - Dimensiuni (Lungime x Latime x Diagonala): 27 x 17,5 x 32 cm si mari - Dimensiuni (Lungime x Latime x Diagonala): 33 x 23 x 38,5 cm)
posh silicon portocaliu - 34 cm (il folosesc la duiurile "small")
tiramisu 2
a la ramona recepie
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca - ATENTIE! FRISCA TREBUIE SA FIE RECE, DE LA FRIGIDER, altfel se lasa crema
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 pachet piscoturi savoiardi
se bate frisca tare
se bat albusurile spuma
galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste
peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone si esenta de rom
peste frisca se adauga compozitia de galbenusuri si mascarpone
se adauga albusurile spuma
se pune in tava un rand de piscoturi
se insiropeaza cu cafea neindulcita
eu folosesc acest "instrument"
se pune jumatate din compozitia de crema
se pune un alt rand de piscoturi insiropate
se pune crema
se orneaza cu cacao
si inca unul pentru o persoana draga mie - Ramona, verisoara mea
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca - ATENTIE! FRISCA TREBUIE SA FIE RECE, DE LA FRIGIDER, altfel se lasa crema
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 pachet piscoturi savoiardi
se bate frisca tare
se bat albusurile spuma
galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste
peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone si esenta de rom
peste frisca se adauga compozitia de galbenusuri si mascarpone
se adauga albusurile spuma
se pune in tava un rand de piscoturi
se insiropeaza cu cafea neindulcita
eu folosesc acest "instrument"
se pune jumatate din compozitia de crema
se pune un alt rand de piscoturi insiropate
se pune crema
se orneaza cu cacao
si inca unul pentru o persoana draga mie - Ramona, verisoara mea
tigai
blat de pizza - post
150 ml apa calda
1/2 lingurita rasa zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
225 g faina din grau dur
sare dupa gust
1 lingura ulei
se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva
se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita
se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma
separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina
se amesteca formand un aluat moale
se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor
se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios
se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic
se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul
daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider
se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer
se framanta din nou, pana devine uniform
se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta
Varianta mea - mecanizata: am pus ingredientele in masina de paine si am asteptat pana a terminat de framantat si dospit ;)
1/2 lingurita rasa zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
225 g faina din grau dur
sare dupa gust
1 lingura ulei
se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva
se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita
se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma
separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina
se amesteca formand un aluat moale
se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor
se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios
se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic
se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul
daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider
se framanta din nou, pana devine uniform
se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta
Varianta mea - mecanizata: am pus ingredientele in masina de paine si am asteptat pana a terminat de framantat si dospit ;)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)