margine de ciocolata la tort



sfaturile sandei

Micul secret al marginilor de ciocolata este ca dupa ce se unge hartia cu ciocolata, trebuie lasata la frigider pana se intareste, si abia apoi se poate aplica pe tort. Daca se intareste prea mult, se "conduci" usor cu mana, altfel se poate fisura. Dupa aplicare, se lasa tortul la la frigider 10 - 15 minute si apoi se desface hartia de pe margine.

forme pentru prajituri

forme de silicon pentru briose, ciocolata de casa, diverse preparate care necesita forme ;)





cele mov (care de fapt sunt roz), albe si rosii sunt de silicon.


forme de plastic pentru panna cotta si budinci




un set de pahare pentru budinci de la Dr. Oetker



forme de hartie pentru briose





cele cu buline, cele galbene si cele albe din dreapata jos sunt de hartie.




forma pentru macarons / bezele cu 2 fete (forme mici si forme mari)





forme scoica



duiuri & posuri

este un icing tip set (cui pentru trandafiri, punct, petala de trandafir, stea si frunza) si un dui pentru impletitura de cos

le-am luat de pe www.bbsuperimport.com prin comanda on line



duiuri "large", parte dintr-un set de ornare luat de la un teleshop


alte duiuri



posh silicon alb - 34 cm (il folosesc la duiurile "large")


posh-uri de unica folosinta (mici - Dimensiuni (Lungime x Latime x Diagonala): 27 x 17,5 x 32 cm si mari - Dimensiuni (Lungime x Latime x Diagonala): 33 x 23 x 38,5 cm)


posh silicon portocaliu - 34 cm (il folosesc la duiurile "small")









tiramisu 2

a la ramona recepie



250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca - ATENTIE! FRISCA TREBUIE SA FIE RECE, DE LA FRIGIDER, altfel se lasa crema
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 pachet piscoturi savoiardi

se bate frisca tare



se bat albusurile spuma



galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste





peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone si esenta de rom





peste frisca se adauga compozitia de galbenusuri si mascarpone



se adauga albusurile spuma



se pune in tava un rand de piscoturi



se insiropeaza cu cafea neindulcita



eu folosesc acest "instrument"



se pune jumatate din compozitia de crema



se pune un alt rand de piscoturi insiropate



se pune crema



se orneaza cu cacao



si inca unul pentru o persoana draga mie - Ramona, verisoara mea



tigai

tigaie ceramica



tigaie pentru clatite & pancakes



tigaia in care fac divese mancaruri (vezi "friptura la tigaie) si omleta



tigaia - grill



blat de pizza - post

150 ml apa calda
1/2 lingurita rasa zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
225 g faina din grau dur
sare dupa gust
1 lingura ulei

se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva




se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita


se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma



separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina




se amesteca formand un aluat moale


se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor
se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios
se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic
se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul
daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider


se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer
se framanta din nou, pana devine uniform
se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta





Varianta mea - mecanizata: am pus ingredientele in masina de paine si am asteptat pana a terminat de framantat si dospit ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA