desert ananas

se ia un ananas
se taie in sferturi
se curata de coaja si de mijloc (partea fibroasa)
se aseaza pe o farfurie
se pune deasupra dulceata de capsuni
se pune frisca
se pune topping de capsuni

irish coffe


4 portii















100 ml frisca
1 lingurita zahar vanilinat
4 lingurite zahar brun
8 linguri whhisky
600 ml cafea filtru preparata

frisca se bate impreuna cu zaharul vanilinat
se toarna zahar brun in pahare termorezistente
se incalzeste whisky si se toarna deasupra
se aprinde si se lasa sa arda 1-2 minute
se completeaza cu cafea fierbinte
se aseaza cu grija cu lingura desupra frisca batuta
deasupra se presara zahar brun

caffe caramel


4 portii


200 ml cafea filtru preparata
4 lingurite topping caramel
4 linguri frisca batuta

se toarna cafeaua in pahare
se adauga cate 1 lingura topping caramel si 1 lingura frisca
se presara puitn zahar brun deasupra

caffe cubano


4 portii

500 ml espresso
1 baton vanilie
2 litri lapte
100 g zahar

cafeaua espresso se toarna in dispozitivul de facut gheata si se da la congelator
se spala batonul de vanilie
se cresteaza si se scoate miezul
se toaca pastaia si se fierbe in lapte alaturi de miezul de vanilie si zahar
se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider 2 ore
in pahar se aseaza cate 2-3 cuburi de espresso
se bate putin laptele cu vanilie si se toarna deasupra
se serveste cu paiul

baccara

30 ml rom alb
30 ml lichior de cocos
20 ml lichior verde de menta
40 ml frisca
apa minerala

se aseaza in shaker cateva cuburi de gheata
se adauga rom alb, lichiorurile si frisca
se mixeaza si se toarna in pahar decorativ, strecurat printr-o sita
se completeaza cu apa minerala

brandy orange


250 ml suc de portocale
1-2 linguri coniac
sampanie

sucul rece se amesteca impreuna cu coniacul
se toarna intr-un pahar inalt si se completeaza cu sampanie

love potion


2 portii
200 g pulpa pepene verde
100 ml suc de portocale
2 linguri zahar
felii subtiri de portocala

se toaca pulpa de pepene
se curata cu atentie de toti samburii
se paseaza cu suc de portocala si zahar
se da la frigider 60 minute
se toarna apoi in pahare
se orneaza cu felii de portocala

sunset


2 portii
1/2 pepene galben
6 capsuni mari
1 nectarina
fanta orange

se curata de coaja pepenele si se taie pulpa cuburi
se taie capsunile in sferturi
nectarina se curata si se taie cuburi
se paseaza fructele impreuna
se toarna in pahare
se completeaza cu fanta orange
fiecare pahar se decoreaza cu o capsuna

tonic tea


4 portii

350 ml nectar de caise
2 caise
7 lingurite ceai negru Ceylon
4 lingurite zahar
sucul de la 1/2 lamaie
200 ml apa tonica

se lasa 300 ml nectar de caise la congelator peste noapte
se curata si se taie cuburi caisele si se amesteca cu restul de nectar
se dau in fiert 400 ml apa si se toarna peste ceai
se lasa sa infuzeze 2 minute
se adauga zahar in ceai si suc de lamaie
se lasa la racit
se repartizeaza in pahare cuburile de caise si gheata de caise pisata
se completeaza cu ceai si apa tonica

citrus power


4 portii
200 ml suc de portocale
150 ml suc de lamaie
150 ml suc de grapefruit
2 lingurite zahar pudra
2 felii lamaie
2 fire lamaita

sucurile de fructe reci de la frigider se amesteca bine cu zaharul pudra
se toarna in pahare decorative
se orneaza fiecare pahar cu o felie de lamaie si frunze de lamaita

shake de visine


2 portii

250 ml lapte batut
60 g visine fara samburi
2 linguri suc de visine
2 lingurite miere
1 varf cutit de scortisoara

se mixeaza toate cu 3 cuburi de gheata
se toarna in 2 pahare tinute in prealabil la frigider

ciuperci umplute

10 - 15 ciuperci
2-3 rosii medii
1 ceapa medie
50 g orez
ulei, sare, piper

se curata ciupercile si se aseaza palariile in tava



se toaca cozile



se caleste ceapa



se adauga ciupercile tocate, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc mic in vin indoit cu apa pana scade lichidul.



se fierbe orezul de jumatate, apoi se pune peste ciuperci



se adauga miezul de la rosii si se fierbe



cand este orezul gata fiert se mai lasa un pic sa rasufle,si se umplu palariile cipercilor cu aceasta compozitie.



ciupercile astfel umplute se mai dau la cuptor cateva minute

prajitura cu mere pentru copii

se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu scortisoara
peste se pun mere rase si stoarse bine
se da la cuptor pentru 10 - 15 minute
se scoate tava si se pune peste mere compozitia de pandispan
se da la cuptor si se coace pana se aureste deasupra
cand s-a racit se intoarce tava si se scoate prajitura din tava
se serveste cu merele deasupra

sos de branza

500 g smantana 20% grasime
150 g cascaval
100 g parmezan
100 g branza cu mucegai
patrunjel verde
sare
piper

intr-o tigaie se incalzeste smantana
branzeturile se taie in bucati marunte si se adauga la smantana
se amesteca pana se obtine un sos fin (~10 minute)

ideal pentru friptura de pui

sos de ciuperci

1 ceapa
2 catei de usturoi
150 g ciuperci mici proaspete
1 lingura faina
100 ml vin rosu
zeama de lamaie
200 ml apa
sare
piper

se curata ceapa si se taie julien
se curata usturoiul si se zdrobeste
se curata ciupercile si se taie cubulete
ceapa, usturoiul si ciupercile se pun la calit timp de 5 - 10 minute
se amesteca faina cu vinul si zeama de lamaie
se toarna sosul in tigaie
se adauga apa, sare si piper
se da in cateva clocote

varianta 2

500 g ciuperci
50 g unt
1 lingura faina
1 cana supa/apa
3 linguri vin alb
1 lamaie
sare
piper
patrunjel

ciupercile se calesc in unt
se adauga 1/2 din cantitatea de apa si se lasa la fiert
separat se rumeneste faina in 2 linguri de ulei si cand devine aurie se stinge cu restul de apa
se adauga acest sos peste ciuperci impreuna cu vinul, sare si piperul
se lasa la fiert 10 minute

sos pentru peste la cuptor

3-4 cepe potrivite
6 castraveti murati in otet (medii)
suc de rosii
1/2 pahar vin alb dulce sau demidulce
2 lingurite mustar
sare
piper
cimbru

se caleste ceapa cu castravetii murati, peste care se adauga suc de rosii si vinul indoit cu apa si se lasa sa fiarba innabusit.
se adauga mustarul si se drege de sare, piper si cimbru. se mai lasa sa dea in cateva clocote.

summer taste

4 foi de gelatina
300 g iaurt
50 g zahar
2 lingurite suc de lamaie
1 plic zahar vanilinat
50 g ricotta
1 lingura rom alb
100 ml frisca
300 g capsuni
1 pachet biscuiti tari
unt

se inmoaie gelatina in apa rece ~ 10 minute
se amesteca iaurtul cu zaharul, sucul de lamaie, zaharul vanilinat si ricotta
se storc foile de gelatina si se dizolva in rom la foc moale
se toarna 2 linguri de crema de iaurt
se omogenizeaza si se inglobeaza toata compozitia in crema
cand este gata se adauga frisca batuta

biscuiti se piseaza si se amesteca cu untul.
se aseaza aceasta compozitie pe fundul formei de tort
se adauga un strat de crema
un strat de capsuni
un strat de crema
se orneaza cu jeleu si fructe proaspete

stelute de Craciun

400 g faina
1 pachet praf de copt
220 g unt
4 galbenusuri
1 lingura smantana
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilinat
50 g nuci pisate
1/2 ceasca cu jeleu (gem de fructe)

se cerne faina cu praful de copt
se amesteca cu untul, smantana, galbenusurile, zaharul vanilinat, nucile pisate si 2 linguri de apa rece
se framanta rapid
se acopera cu folie transparenta si se da la rece 1/2 ora
se incinge cuptorul
din aluat se intinde foaie din care se taie stelute
jumatate dintre ele le lasam asa
cealalta jumatate le decupam in mijloc cu o forma de steluta mai mica
se pun in tava pe hartie pergament si se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, 10 - 12 minute
se scot din tava
se lasa la racit
se lipesc cate 2 cu jeleu (gem de fructe) si se pun pe un platou

inghetata de banane



1 banana
1 plic frisca
1 pahar lapte rece

se taie banana in rondele subtiri
se amesteca impreuna cu praful de frisca si laptele
se pune in frome de inghietata (castronase de compot sau castroane de salata) cu putin gem si se congeleaza

inghetata de caise



750 g caise
1 borcan iaurt
300 g frisca
300 g zahar

se trec prin sita caisele foarte coapte
se amesteca piureul cu zaharul
se incorporeaza iaurtul
cand este gata se adauga frisca batuta bine si se da la rece

micola

1 lingurita ness
1 lingurita lapte praf
1 lingurita miere
100 - 200 ml apa

cafeaua, laptele si mierea se amesteca bine intr-o cana
se adauga treptat apa sau sifon

sos de smantana

100 g smantana
100 g maioneza
1 catel usturoi pisat
sare
piper

se amesteca foarte bine si se tine la rece pana se serveste






ideal pentru pollo italiano

caraibic


1 albus
6 linguri nuca de cocos rasa
3-4 portocale
1-2 lamai
4 visine
150 ml suc de ananas (conserva)
3 linguri rom
1 lingura sirop de artar

se bate albusul spuma
se toarna 2 linguri nuca de cocos pe o farfurie intinsa
se iau 2 pahare de cocktail si se "inmoaie" marginile in albus apoi in nuca de cocos
din 1/2 portocala se taue 2 felii subtiri
se cresteaza si se pun deoparte
portocalele ramase se storc si se pun intr-un vas 150 ml din sucul obtinut
se storc lamaile si se pastreaza 30 ml de suc
in 2 scobitori se pune cate o visina, apoi o felie de portocala si dinnou cate o visina
ghetata se zdrobeste
se clocotesc 200 ml apa cu 4 linguri de nuca de cocos
se trece amestecul printr-o strecuratoare cu gauri mici si se indulceste cu putin zahar
se pune siropul astfel obtinut in shaker, apoi sucul de ananas, sucul de portocala, sucul de lamaie, romul, siropul de artar, gheata pisata si se amesteca bine
se pune amestecul in paharele ornate ca mai sus si se aseaza scobitorile transversal pe buza paharelor

banana cow


45 ml frisca
30 ml rom alb
30 ml lichior crema de banane
1 picatura sirop de rodii (Grenadine)
nucsoara rasa
gheata sparta
toate ingredientele, mai putin nucsoara, se pun in shaker si se agita bine.
se toarna apoi in pahar si se presara nucsoara rasa si se orneaza cu felii de banana

tort gabi

blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

albusurile se bat spuma



se adauga zaharul





se adauga galbenusurile unul cate unul





se adauga faina (cate o lingura, apoi se amesteca cu telul de la fundul vasului spre suprafata)





se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina


crema:


6 galbenusuri
350 g zahar
1 pachet unt

se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana devine ca o smantana
se lasa pana devine calduta, apoi se adauga untul care a fost frecat pana a iesit apa
se amesteca pana se face ca o crema

crema bezea:

6 albusuri
18 linguri zahar
2 linguri apa

se bat albusurile spuma



se adauga 8 linguri zahar



se arde restul zaharului (10 linguri) cu 2 linguri de apa
asa fierbinte se pune peste albusuri si se bat in continuare

peste blat se pune crema, apoi crema bezea
se poate orna cu ciocolata rasa si nuca prajita si tocata marunt sau se poate lasa simplu

spaghette de post cu ciuperci



1 pachet spaghette
1 ceapa medie
1 borcan / cutie ciuperci
2-3 rosii
masline negre
2-3 linguri ketchup hellman`s - napoli
secretul gustului - maggi
sare

se fierb spaghettele asa cum este trecut pe ambalaj
intre timp, intr-o tigaie mai adanca se caleste ceapa
cand este un pic aurita, se adauga ciupercile
se pune putin apa cat sa acopere de jumatate ciupercile
se adauga putin "secretul gustului" - maggi
se adauga maslinele, apoi rosiile tocate marunt
se pune ketchup-ul, sare si se lasa sa scada bine



cand sunt fierte spaghettele, se adauga peste sos si se mai lasa la foc ~ 10 min
se servesc cu cascaval ras (de post)

salata de sfecla rosie cu pui



1 piept de pui
1 borcan (400 g sau dupa gust) sfecla rosie
maioneza (dupa gust)

se fierbe pieptul de pui si se taie cubulete


se scurge sfecla de zeama si se taie cubulete, se adauga peste pieptul de pui


se pune maioneza si se amesteca bine

inghetata de vanilie



500 ml frisca hulala
6-7 oua
6-7 linguri de zahar
esenta de vanilie

se bate frisca bine



se bat albusurile bine



se adauga zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie



se amesteca cu frisca
se pot adauga stafide, bucatele de ciocolata, alune, nuci prajite, etc
se pune in cutii de inghetata si se da la congelator

crema ganache



200 ml frisca lichida hulala
200 g ciocolata milka cu lapte

ciocolata se rupe in cubulete



se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie
smantana se pune pe foc la incalzit (atentie nu trebuie sa fiarba) si asa calda se toarna peste ciocolata



se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie


se da la rece pentru 3-4 ore (sau o noapte)
se scoate de la frigider si se bate la mixer pana se ingroasa


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA