tort buburuza / albinuta

tort vapor


varianta 2D




varianta 3D



tort chitara



tort masina de pompieri





video de la betty crocker


tort peste




tort broasca testoasa

tort ursulet

tort catel

model 1



model 2 - luat de pe culinar.ro

Deci sa incepem. La inceput trebuie sa determinam ce animalut vrem sa facem. In acest caz: un ursulet.
Taiem citeva sabloane pentru corp, dupa care o sa intindem aluatul (daca faceti pandispan sau un aluat curgator, se decupeaza dupa forma sablonului cind e copt).



Iata asa:



Si citeva de diametre diferite pentru cap si fundulet:



Coacem foile:



Le asezam impreuna si apreciem daca e indeajuns pentru un tort (ca inaltime):



Le ungem cu crema (nu ne zgircim la crema ca de asta depinde cit de moale si patruns va fi tortul, deci si capabilitatea de sculptare):



Punem tortuletul pe un platou pregatit, si determinam unde o sa fie capul (dar autoarea nu prea determina pina la sfirsitul lucrului):



Citeva foi rotunde la fundulet:



Inca odata acoperim totul bine cu crema si il lasam sa se imbibe. Pentru asta ne trebuie cam 2 ore.



Mai departe se incepe cel mai greu lucru, de a sculpta ceea ce o sa se numeasca ursulet. Pentru fiecare situatie in parte va fi ceva individual. De exemplu in acest caz:
1. Se lasa capul ursuletului in jos si se rotunjeste.
2. Labutele din urma se fac mai grosute si se taie putin acolo unde vor fii talpile (sub un unghi).
3. Se face talia putin mai subtire.
4. Se contureaza urechile si nasucul din ceea ce am taiat din el.
5. Funduletul se indrepta putin, se sculpteaza linia coloanei vertebrale (aproape de cap se face mai jos decit linga fundulet).
Ursul dupa operatie:



Acum cu cutitul sau paleta indreptam si netezim neregularitatile - netezim pielea (pentru o lunecare mai buna folosim crema si cutit)



Iata asa arata ursul dezbracat:



Acum ustensila cu care se va face blanita:



Si la sfirsit atasam nasucul, peticelele si cusaturile:



O poza cu un catelus care se poate face in aceeasi maniera:

tort fluture

model 1



model 2



tort cars











de ziua puiului meu i-am facut un tort cu tema CARS
Tort cu blat de pandispan cu cacao insiropat bine asa cum imi place mie, mousse de ciocolata cu laptemousse de piersiciornat cu o vafa cu cars, frisca si spirale din ciocolata alba & cu lapte
si sectiune:

lichior de oua

varianta 1

10 oua foarte proaspete
100 g zahar
1 plic de zahar vanilat
250 ml rom alb
2 linguri de lapte condensat

se separa galbenusurile de albusuri pastrand 2 albusuri deoparte (restul albusurilor se pot folosi la altceva)
galbenusurile se pun intr-un bol
se bat la viteza mare, cu mixerul, 2 albusuri pana se obtine o spuma in care se incorporeaza treptat zaharul si zaharul vanilat
in spuma de oua se incorporeaza treptat laptele condensat şi romul, amestecand mereu la viteza mica
se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine totul o crema
se tine la rece pentru minim 5o de minute si se serveste ca atare

varianta 2

1 litru lapte
8 galbenusuri
10 linguri cu varf de zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat (+ o esenta de vanilie optional)
200 ml de rom (se poate inlocui cu whiskey sau cognac)

se pune la fiert laptele cu vanilia, la foc mic
intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul tos pana cand devin o crema groasa, ca o alifie
peste crema de galbenusuri se adauga in fir subtire laptele, amestecand in continuu cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura de lemn
compozitia obtinuta se pune in aceeasi oala in care a fiert laptele si se tine la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, fara a da in fiert si amestecand in continuu, cu mare grija, ca sa nu se taie
se doreste o consistenta cremoasa, care sa acopere lingura ca o glazura
cand laptele are aceasta textura, se ia de pe foc si se strecoara, folosind o sita fina sau un tifon, intr-un vas curat
se adauga romul, amestecand bine si se lasa lichiorul sa se racoreasca
se toarna apoi in sticle si se tine la rece

varianta 3

200 ml alcool (se poate folosi si tuica de casa)
7 galbenusuri
300 ml lapte
250 ml frisca lichida
300 gr zahar pudra
esenta vanilie (bourbon de la Dr. Oetker)

se bat galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema
se adauga frisca putin cate putin si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia
se adauga laptele (nefiert) tot cate putin si se mixeaza in continuare
dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se adauga vanilia
se adauga apoi alcoolul
se strecoara apoi compozitia obtinuta si se pune in niste recipiente de sticla care se dau la rece

desert anatolia

3-4 clatite
1 portocala
3 cupe inghetata de fructe de padure
frisca
topping de ciocolata

se ruleaza clatitele si se taie fasii
portocala se curata de coaja si se taie cubulete
se aseaza clatitele pe o farfurie, peste ele se pun cubuletele de portocala
peste portocala se aseza cupele de inghetata
printre cupe si peste ele se pune frisca
peste frisca se adauga toppingul de ciocolata

cascaval pane


cascaval
ou
faina
pesmet
sare

se taie casvacalul in felii groase de 1 cm



se dau feliile prin faina amestecata cu ou



apoi prin ou amestecat cu pesmet



se prajesc in ulei incins la foc mic



gata prajit



"termita mancacioasa"



sectiune



sectiunea "termitei"

efectele berii asupra sanatatii

efectele unui consum moderat de bere asupra sanatatii



berea este o bautura naturala, in al carei continut se regasesc minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante, cu o multime de insusiri legate de starea de bine a organismului.
cercetarile arata ca berea, consumata in cantitati moderate (consum moderat inseamna: la barbati: 1-3 pahare/zi, iar la femei: 1-2 pahare/zi), are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare, diabet sau osteoporoza.
dintre mineralele continute de bere, potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului, dar si un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
berea contine putin calciu si este bogata in magneziu, care ajuta la protejarea impotriva pietrelor la fiere si rinichi. acesta poate fi unul din motivele pentru care se recomanda consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
cantintati mici de "flori" din hamei sunt folosite la conservarea si aromarea berii. berea este singura sursa semnificativa de hamei din dieta, prin urmare toate efectele benefice ale acestuia sunt specifice berii. numeroase studii au aratat ca flavonoidele din hamei ar avea potentialul de a proteja impotriva unor boli. de exemplu, ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer, ar putea avea efecte pozitive asupra oaselor, ar putea reduce riscul de diabet, imbunatati nivelul colesterolului bun si ajuta in lupta impotriva obezitatii.
berea are si un important efect terapeutic, fiind o bautura relaxanta ce poate elimina stresul si poate crea o stare generala de bine.

peste crocant

pentru 4 portii

1 kg file de peste
300 g faina
200 ml bere
1 lingura ulei de masline
3 galbenusuri
3 albusuri
sare
piper
nuscoara

se taie pestele in fasii de 1,5 cm
fasiile de peste se sareaza, pipereaza si se dau prin 150 g faina

aluat:

restul de faina se aseaza intr-un castron
berea se toarna treptat, apoi se adauga uleiul si galbenusurile
se adauga sare, piper si nucsoara
la final se inglobeaza albusurile batute spuma
fasiile de peste se tavalesc prin aluat si se prajesc in ulei
se servesc fierbinti

sos bechamel

1 lingura unt
1 lingurita faina
100 ml lapte
100 ml supa de legume
sare
piper
nucsoara
parmezan ras

se topeste untul intr-o craticioara si se adauga faina
se caleste, amestecand
se toarna laptele si supa si se lasa sa dea intr-un clocot
se reduce focul la nivelul mijlociu si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand
se condimenteza cu sare, piper si nucsoara

pui gratinat cu lamaie

pentru 4 portii

1 catel usturoi
1 ceapa frantuzeasca
2 ardei iuti verzi murati
2 linguri ulei de masline
3 linguri suc de lamaie
sare
piper
500 g file de piept de pui
3 linguri parmezan ras

se toaca usturoiul, ceapa si ardeiul iute
se amesteca impreuna cu uleiul si 2 linguri suc de lamaie
se sareaza si se pipereaza
se taie bucati carnea si se aseaza in aceasta marinata
se amesteca si se aseaza intr-o forma de sufleu unsa
se incinge ciptorul la 200 grade
se prepara un sos bechamel
in sosul bechamel se adauga 1 lingura suc de lamaie si parmezanul ras
se toarna sosul bechamel peste carnea de pui din forma si se coace totul la cuptorul incins timp de cca 30 minute
se scoate apio din cuptor si se condimenteaza cu piper proaspat rasnit
se orneaza cu verdeata

ceapa frantuzeasca





creme brulee



pentru 6 portii

250 ml lapte
250 ml frisca
1 baton vanilie
3 oua
2 galbenusuri
75 g zahar
6 lingurite zahar brun








laptele, frisca si batonul de vanilie se incalzesc



ouale, galbenusurile si zaharul se bat



se inglobeaza ouale in laptele cu vanilie



se toarna in 6 forme termorezistente care se pun in bain-marie si se lasa sa se coaca cca 30 minute in cuptorul incins la 200 grade



se scoate crema si se lasa sa se raceasca
inainte de servire se presara pe fiecare portie cate 1 lingurita zahar brun si se lasa sa se caramelizeze pe gratarul incins

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA