salata de ton

2 conserve de ton 1 ceapa
maioneza (dupa gust) 2 castraveciori murati
zeama de lamaie (dupa gust) 
se toaca ceapa si castraveciorii marunt
se amesteca cu conservele de ton si maioneza se adauga zeama de lamaie dupa gust

kurtosi colacs

500 g faina
25 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
150 grame zahar
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1 cana lapte caldut
3 linguri ulei
un varf de sare
coaja de la o lamaie

se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc
drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit
se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele pana iese un aluat moale
se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios
se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul
se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita
se taie apoi in fasii inguste
formele - cilindri - se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele
se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform
se mai lasa putin la odihnit pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara
se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc
se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle

"betia aromelor"

inspirata de "combinatiile" pe care le fac fetele de pe culinar.ro, m-am hotarat sa "creez" si eu un tort si astfel a aparut "BETIA AROMELOR"

Tort cu blat cu cafeajeleu de visinecrema cu sampanieornat cu glazura de ciocolata, piscoturi si sprinkles colorate

dupa ce a trecut o "ceata de termite" prin zona, am reusit sa primesc urmatoarele poze - a fost cadou de Craciun







inca un tort - Craciun 2014



blat de tort cu cafea

6 oua
240 g zahar pudra
240 g faina
3 linguri cafea
1 plic praf de copt

se bat albusurile spuma



galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra



in crema de galbenusurile se adauga treptat albusurile



faina, praful de copt si cafeaua se amesteca bine si se adauga peste albusuri si galbenusuri

se pune in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea



sectiune in blat

premiu

primul meu premiu (ridicat cu intarziere din cauza unor probleme personale)
multumesc florena pentru acest premiu.



Regulile acestui premiu sunt:

1. afisarea premiului
2. afisarea linkului celui care a acordat acest premiu
3. oferirea lui la 10 bloggeri
4. informarea bloggerilor prin mesaj

Mai departe daruiesc premiul cu drag!

dora, lily, dana2dor, maya - tu ai fost cea care "mi-ai dat imboldul" si careia trebuie sa-i multumesc ca m-a initiat in frumoasele taine ale forumului culinar si ale blogului, lissa, amalia, paradis, isabela, laura adamache, veronica

jeleu de visine

370 g visine din compot
20 g gelatina
sucul visinelor
30 g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata

in 3-4 linguri de suc de compot se hidrateaza gelatina



restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere



cand s-a racit se adauga gelatina



se adauga visinele si visinata, indepartand batonul de scortisoara

royal cake





inspiratie de la fetele de pe culinar.ro/forum


Tort cu blat cu cacaojeleu de visinecrema cu mascarpone, imbracat in glazura de ciocolata si ornat cu royal icing


ansamblarea tortului









glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula



tort diplomat 1


3 cani zahar
2 cani lapte
5 oua
1000 ml frisca
5 plicuri gelatina (Dr.Oetker)
fructe

galbenusurile se amesteca bine cu 2 cani de zahar


se adauga laptele si se pune compozitia pe foc
se tine amestecul pana se ingroasa putin, apoi se da adauga gelatina dizolvata in apa sau lapte
se mai tine pe foc pana se mai ingroasa, apoi se da la rece

frisca se bate bine


albusurile se bat spuma, se adauga 1 cana de zahar si se mai bat pana se dizolva zaharul, apoi se amesteca cu frisca si compozitia de galbenusuri


intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe
apoi se adauga compozitia de diplomat
VARIANTA 1



VARIANTA 2


spuma de ciocolata alba



340 g ciocolata alba
½ lingura gelatina pudra
125 ml lapte
230 ml frisca lichida
lichior pentru aroma

ciocolata se topeste pe baie de abur



gelatina se pune in lapte si se lasa 5 - 10 minute, dupa care se incalzeste un pic




se toarna peste ciocolata topita, apoi se adauga lichiorul si frisca batuta spuma



spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic


glazurarea tortului cu ciocolata

si acum ca avem glazura gata, sa trecem la glazurarea tortului:
se indreapta marginile, sa fie cat mai netede (se poate folosi atat crema din interiorul tortului, cat si frisca)
se pune un gratar peste un platou ori tava care sa permita colectarea surplusului de glazura, se aseaza tortul pe gratar si cand glazura e la temperatura si consistenta perfecta, se toarna usor intai in centrul tortului, lasand sa se scurga pe margini, apoi se revine asupra marginilor si se toarna in fir subtire pentru a acoperi eventualele zone neglazurate
glazura scursa pe platou sau tava se colecteaza si se mai toarna inca un strat (s-ar putea sa fie nevoie sa o reincalziti usor usor)
se lasa sa se scurga bine, apoi se transfera tortul pe platou








sfaturile anastasiei

Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore!
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai  cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA