150 g faina
170 g amidon
150 g unt
120 g zahar pudra
2 lingurite vanilie
1 ou
1 galbenus
1 lingurita praf de copt
crema sau gem pentru umplut
zahar pudra
se bate untul moale cu zaharul si vanilia pana devine spumos
se adauga oul si galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt
se obtine un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore sau mai mult
se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare
aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient
se coc fix 10 minute la 170 grade, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe
se lipesc cate doua cu crema sau gem
se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.
aici ambalate si gata de livrare pentru un Sf. Stefan ;)