pizza "all in one"



am denumit aceasta pizza "all in one" deoarece am facut un amestec de toate tipurile posibile de pizza: quattro stagioni, quattro formaggi (de fapt tre ;) ), cu bacon....
am folosit acest blat pentru pizza...


...pe care l-am uns cu ketch up....


materia prima pentru topping: rosii cherry feliate, ciuperci, masline feliate


branza cedar, mozzarella, bacon


cascaval ras








blat pizza

aluat pentru o tava de 35/38 cm
aceasta este o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor

350 g faina
1 lingura unt, la temperatura camerei
20 g drojdie proaspata
1 lingurita rasa de sare
220 ml lapte (3,5 %), la temperatura camerei

se pune laptele, tot, intr-un castron



se faramiteaza drojdia, se pune in lapte si se amesteca bine





se lasa asa ~ 20 minute
se adauga untul la lapte si se framanta cu mixer sau la robot, adaugand cate putina faina amestecata cu sare



se framanta incet/usor, pana s-a adaugat toata faina
cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului e gata
se ung mainile cu putin ulei, iar din aluat se formeaza o bila care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul



se unge o tava cu ulei de floarea soarelui



se intinde aluatul in tava cu ajutorul palmelor / degetelor Nu se intinde cu sucitorul!
se pune tava in cuptorul putin preincalzit 40°C ~ 10 minute, dupa care se scoate tava si se incalzeste cuptorul la 250°C - 300°C

pizza vegetariana

Blat de pizza, ciuperci, porumb, cubulete de rosii si cascaval ras.... Yammy yammy yammy





materii prime

orice reteta de tort, prajitura, paine, etc. necesita utilizarea unor materii prime sau a unor aditivi (nu E-uri, ci aditivi). in continuare o sa prezint materiile prime si aditivii pe care le folosesc eu

faina






zahar


praf de copt




chifle pentru mic dejun....

... sau aceeasi marie cu alta palarie.... si spun asta deoarece am folosit reteta de paine alba, dupa care am urmat pasii



2 cups apa (se poate folosi orice cana cu capacitatea de 250 ml)
1 1 /2 lingura ulei
2 linguri zahar
2 lingurite sare
5 1/4 cups faina (se foloseste aceeasi cana ca si la apa)
1 1 /2 lingura drojdie uscata (1 plic de 7g si 1/2 plic)

se pun toate ingredientele in aceasta ordine in masina de paine, se seteaza masina pe programul "ALUAT" si se asteapta pana este gata


cand MP-ul a terminat de facut aluatul, l-am scos pe masa infainata, l-am intins cu mainile si l-am impachetat de la stanga la dreapta, iar cu ajutorul cripcilor (de fapt am folosit-o numai pe cea alba) si al cantarului de bucatarie am portionat aluatul in bile cu greutatea intre 57 - 65 g





am pus bilele de aluat in tava acoperita cu hartie de copt; am pus un vas cu apa in cuptorul de aragaz si l-am pornit la 220 grade
pana s-a incins cuptorul, am lasat chiflele la dopsit (~ 30 minute), dupa care le-am uns cu un galbenus de ou amestecat cu cateva linguri de lapte si am presarat pe ele seminte de mac (impreuna cu o paine alba - aceeasi reteta)


le-am copt in cuptor pana au prins o frumoasa culoare aurie


sunt atat de pufoase si gustoase, ca nu te mai saturi de ele....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA