tiramisu 1

a la mama soacra recepie



250 g branza proaspata de vaci
2 linguri cacao
4 linguri zahar
500 ml frisca hulala
piscoturi savoiardi
cafea
esenta de rom

se prepara cafea fara zahar si se adauga esenta de rom
se bat 250 ml frisca bine, se adauga branza si 2 linguri de zahar
se bat 250 ml frisca bine, se adauga cacaoa si 2 linguri de zahar
pe un platou patrat sau dreptunghiular se aseaza piscoturile, se stropeste fiecare piscot cu 2 linguri de cafea
se pune compizitia de branza
se pun iar piscoturi cu cafea
se pune compozitia de cacao
se presara nuca de cocos rasa





placinta cu mere I

1 cana apa minerala
4-5 linguri zahar
1 praf sare
5-6 linguri ulei
1 praf de copt
faina cat cuprinde

se pune apa intr-un vas mai mare



se adauga zaharul



se adauga sarea si uleiul



se adauga praful de copt



se adauga o parte din faina si se amesteca cu lingura de lemn



apoi se pune cealalta parte de faina si se trece la "mixerul manual", adica se framanta foaia cu mana pana se obtine un aluat ca acesta



se spala merele



se dau pe razatoare



se intinde foaia, se unge tava cu ulei si se pune foaia





se presara gris, zahar vanilinat, scortisoara



se pun mere rase si stoarse bine



se presara gris, zahar vanilinat, scortisoara



se pune cealalta foaie



se unge cu suc de la mere si se inteapa cu furculita



se pune la copt in cuptorul incins la 180 grade
tocmai scoasa de la cuptor



si pudrata



si 2 bucatele pentru pofticiosi

gogosi de post I


1 cub de drojdie (25 g)
5-6 linguri zahar
5-6 linguri ulei
vanilie
sare
coaja rasa de lamaie / portocala
faina cat cuprinde



se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana)



se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina.



se adauga faina si se amesteca pana aluatul este gata (nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait)



se formeaza o bila din aluat si se pune in mijlocul vasului



cand aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos



aici este gata pentru prajit. e dublu ca volum si foarte pufos



se intinde foaie si se taie gogosile
se prajesc in tuci in putin ulei (1 pahar)



asa arata cand sunt gata

blat de tort / pandispan 1



8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 praf de copt

se separa ouale si se bat bine albusurile



se adauga zaharul





se adauga galbenusurile





se incinge cuptorul la 180 grade
se unge forma de tort cu margarina si apoi se pune hartie de copt
in compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina





se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor

aripioare de pui cu orez

10-11 aripioare de pui
sare
piper
boia
6 linguri ulei de masline
condiment special pentru pui
8 linguri bere
margarina
busuioc
rozmarin
6 catei usturoi (taiati bucatele)
2 rosii
1 morcov
1 ceapa medie

se amesteca toate ingredientele, se baga aripioarele in compozitia obtinuta si se lasa la marinat in frigider pana a doua zi.
se aseaza aripioarele intr-o tava, pe margine, in mijloc se pune orezul amestecat cu morcovul ras, ceapa tocata, sare, piper.
se toarna peste sosul in care s-a marinat, se mai adauga putina apa daca este nevoie si se da la cuptor 1 ora

pui cu ciuperci la cuptor















1 pui
2 morcovi
1 cartof
4 catei de usturoi
250 g ciuperci
unt
1 lingura faina
rozmarin
250 g iaurt slab
condimente pentru pui
200 ml supa de legume

se portioneaza puiul



se unge cu ulei de masline si condimente pentru pui



se toaca marunt marunt legumele
se adauga puiul intr-un vas adanc impreuna cu legumele (mai putin ciupercile), untul si rozmarinul



peste acest amestec se toarna supa de legume si se da la cuptor pentru 60 de minute



se amesteca iaurtul cu faina si ciupercile



se adauga in vas si se mai lasa la cuptor 15 minute

rosii umplute

















10-12 rosii
500 g ciuperci
2 cepe medii
50 g orez
cascaval ras
smantana
ulei, sare, piper

se spala rosiile, se taie un capacel si se scoate o parte din miez.
se pune sare si se aseaza la scurs
se toaca ciupercile
se calesc cepele
se adauga ciupercile, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade lichidul.
se fierbe orezul de jumatate, apoi se pune peste ciuperci si se fierbe inca 20 de minute
cand este gata fiert se mai lasa un pic sa rasufle, apoi se adauga miezul de la rosii, cascaval ras, "secretul gustului" - maggi si se umplu rosiile cu aceasta compozitie.
se pun rosiile astfel umplute intr-un vas termorezistent, se adauga ulei si apa si se mai da la cuptor inca 10 minute.
se servesc calde cu smantana

pollo italiano (pui italian)


pulpe de pui desosate
200 g ciuperci
200 g cascaval ras
100 ml ulei
1 legatura patrunjel
sare
piper

se taie carnea ca pentru snitele si se bate foarte bine (eu am avut pulpe superioare de pui)


ciupercile si patrunjelul se toaca marunt



se amesteca ciupercile cu patrunjelul si cu cascavalul ras. se adauga sare si piper dupa gust




pe o folie de aluminiu unsa cu ulei se aseaza carnea, se pune compozitia si se ruleaza folia.
se pune folia astfel rulata intr-o tava cu putina apa si apoi se introduce in cuptorul incins la 180 grade pentru ~ 20 minute.
se scoate din folie si deasupra se toarna sos alb de maioneza.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA