ciuperci la cuptor


se curata ciupercile de codite si pielita


se pun intr-un vas termorezistent, se pune sare, un pic de unt si cascaval ras, apoi se dau la cuptor pana sunt gata




tort padurea neagra

a la jamila recepie


un blat cu cacao – blat amandina












700 ml frisca
4-5 linguri zahar pudra
1 esenta vanilie
cirese confiate
100 g fulgi de ciocolata



se taie blatul in trei foi
se bate frisca cu zaharul pudra si esenta

se pune prima foaie pe platou, se monteaza inelul de la forma de tort, se insiropeaza blatul, se adauga o parte din frisca, se pun visine, apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga frisca, visine si ultima foaie de blat insiropata








se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciresele confiate si fulgii de ciocolata sau dupa preferinte

editia a II-a


sectiune

tort nava piratilor

1. tortul (blat pandispan cu cacao, crema cu iaurt de fructe, frisca cu bucati de ciocolata)


2. forma de nava



3. l-am imbracat intr-un strat de foi - pandispan, ca sa fie neted. din acest moment am intrat un pic in panica, ca nu mai aveam suficient timp. plus ca m-am enervat ca nu mi-a placut cum arata, dar nu aveam cum sa mai dau inapoi


4. l-am uns cu un strat subtire dec magiun si m-am apucat sa-i aplic fondantul (care nu mi-a iesit la culoare cum doream)


5. aici, gata terminat. cica cu tot fondantul pus. dar nu -am chinuit foarte mult sa fac imbinarile bine. a doua gresala. puteam mai mult de atat, stiu asta. dar nu am mai avut nici chef (mi se facuse un pic rau)


6. gata de servit si de aratat copiilor, care oricum au fost foarte incantati si nu si-au dat seama ca mai trebuia lucrat la el.



7. unul dintre sarbatoriti (in brate la mamaie; cel cu tricoul cu maneci albastre) incantat de tortul lui cu pirati.
se poate considera ca era o corabie a piratilor mai avariata, lovita de o furtuna ;)


tort "nava piratilor" (radu 6 ani)









jello MMF

o alta varianta de gum paste, este cea facuta din marshmallows si jeleu. reteta si indicatiile de preparare le gasiti AICI

din ce am gasit pe net, Jello este un praf pentru jeleuri sau mai bine zis o gelatina colorata si aromata. asa cum se poate vedea si intutorialul de mai sus (accesati link-ul), jello se gaseste in mai maulte variante, cu arome diverse:





paul bradford butter cream recipie

reteta si metoda de preparare AICI

500 g unt lurpak rosu (nesarat)
1000 g zahar pudra
arome dupa gust (nu mai  mult de 1 lingurita)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA