bezea italiana

a la pastry workshop recepie

90 g zahar
40 ml apa
2 albusuri

se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba cateva minute pana se formeaza un sirop gros



intre timp se bat albusurile spuma tare, se adauga siropul fierbinte in fir subtire, mixand mereu
se mixeaza pana se raceste
se da la o parte



se poate combina cu clte creme (vezi mousse de ciocolata)

prajitura luca


a la livia recepie

Blat:
4 oua
150g zahar
120ml ulei
100ml apa
1 lingura cacao
200g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura ness

Crema
200ml cafea tare
150g zahar
100ml lapte
3 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml frisca
10g gelatina hidratata

Glazura:
600ml suc de portocale
2 plicuri budinca vanilie
Ornare:
biscuiti de petiti beure
cafea indulcita

Blat: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul cate putin, apa, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nessul. Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia de mai sus.

Crema: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul, cafeaua si laptele. Se pune crema pe foc mic pana se ingroasa putin. Se da deoparte pana se raceste complet. Rece, se amesteca cu frisca batuta si gelatina topita.

Glazura: Picurile de budinca se amesteca cu cate 3 linguri de zahar si 4 linguri de suc de portocale pentru fiecare plic de budinca. Restul de suc se fierbe, iar cand a fiert se adauga amestecul de budinca si se lasala foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna peste prajitura.

Asamblare: blat insiropat cu cafea + crema + biscuiti + glazura

Observatii persoanle: eu am folosit o tava de 30 x 33 cm. Dupa cum se poate observa, cantitatea de blat a fost suficienta, dar cea de crema si glazura ar trebui sa fie dubla pentru aceasta dimensiune.




tocanita de pui cu ardei si ceapa

a la caietul cu retete recepie

1 kg pulpe superioare
1 kg ceapa
1/2 kg ardei capia
1/2 kg rosii
1 legatura patrunjel
sare, piper
boia de ardei


Spalam pulpele, le cresta, si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte



Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin ulei.



Lasam pana se inmoaie ceapa si ardeii.

Completam cu apa si fiebem la foc mic pana cand ceapa si ardeiul sunt bine fierte. Adaugam rosiile decojite si date pe razatoare, sau taiate cubulete mici. Daca nu aveti rosii proaspete puteti folosi rosii cuburi la conserva.
Asezonam cu sare, piper si boia de ardei.





Adaugam carnea si lasam pe foc pana scade sosul. Punem patrunjel verde tocat marunt. Servim cu mamaliguta calda.

pate din ficatei de pui

baietii mei sunt mari fani ai pateului. mereu isi fac sandwich-uri cu pateu; intr-o zi, sotul meu m-a intrebat cum de nu le fac copiilor pateu, eu pregatind mereu cate ceva nou. am cautat o reteta de pateu de porc. "gogu" (a se citi google) mi-a aratat o multime de rezultate pentru "pateu de casa". din toata lista am ales un blog de incredere, un blog de la care m-am mai inspirat in trecut si care stiu ca are numai retete de "calitate". este vorba de blogul laurei adamache. am decoperit o reteta usor de preparat si cu un rezultat incredibil de delicios.

400 g ficatei de pui
75 - 100 g unt
3 galbenusuri ou
6 boabe piper
1 ceapa mica
sare

Curatam ficatul de punguta de fiere cu foarte mare atentie. Il spalam si il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (apa sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete), adaugam prazul/ceapa, taiat in ineluse subtiri, boabele de piper si 1 lingurita de sare.
Fierbem ficatul pana este complet patruns (cca 20-30 de minute), la foc mic. Cu o lingura, luam spuma formata la suprafata apei.
Fierbem 3 oua tari, pt cca 8-9 minute, le curatam, le taiem in doua pe lungime si extragem galbenusul.
Dupa ce ficatul a fiert, il trecem rapid printr-un jet de apa calduta si il lasam sa se raceasca.
Punem in robot ficatul rece, prazul, galbenusurile de ou, sare(daca mai este nevoie), piper macinat si untul moale (puneti doar 75 g la inceput si daca nu este suficient de cremos pentru gustul vostru, mai adaugati inca 25-30 g unt).
Mixam pana cand obtinem un pate fin si cremos.


rosii cu ardei - zarzavat pentru ciorbe

2 galeti de rosii (galeata de 10 l)
1,5 kg ardei gras rosu
1,5 kg ardei gras alb
sare

se spala rosiile si se taie cuburi potrivite si se pun intr-un vas mare
se spala ardeii si se taie in cuburi potrivite si se pun peste rosii
se amesteca bine, se adauga sare (mai sarat decat se consuma in mod normal) si se pune compozitia astfel obtinuta in borcane
se pun capacele la borcane si se aseaza intr-o cratita mare
se pune apa in cratita cat sa acopere borcanele (pana aproape de filetul capacului) si se fierb 30 de minute dupa ce da apa in clocot
se lasa sa se raceasca si se pun in beci sau in camara

crap la cuptor

1 crap (1.5 kg)
3 linguri ulei
1 pahar vin alb
3 cepe
2 catei de usturoi
2 foi dafin
5 boabe piper
1 lingura bulion rosii
sare

se curata crapul, se sareaza si se lasa sa stea cel puitn 15 minute
se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata juliene, usturoiul, vinul, dafinul, piperul, bulionul si sarea
se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine aproximativ 1 ora si jumatate
se unge din cand in cand cu sosul din tava
daca scade prea mult sosul, se mai pune apa
inainte de servire, se scoate usturoiul

parada festivalului international de folclor "CARPATI"

Miercuri 14.08.2013, ora 18 defilare pe B-dul Basarabilor, de la Manastire pana la Stadion.
Festivalul International de Folclor CARPATI. Participa grupuri folclorice din 


1. Romania - Fanfara Cercului Militar din Pitesti





2.Tara Galilor





3. Serbia





4. Brazilia




5. Georgia





6. Coreea de Sud, 




7. - 8. Mexic, Turcia




Programul spectacolelor organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Curtea de Arges

Vineri 09.08.2013
Simona Nae -ora 21,00
CRBL-ora 22,00

Sambata 10.08.2013
Mayani-ora 20,30
Ralflo-ora 21,15
Alb Negru-ora 22,00

Duminica 11.08.2013
Ansamblul ARGESUL-ora 16,30
Petrica Matu Stoian-ora 17,00
Grupul vocal RAPSOZII ARGESULUI-ora 18,30
Ion Creteanu-ora 18,00
Grupul vocal DORURI MUSCELENE si Gavril Prunoiu-ora 21,00

Luni 12.08.2013
Morris-ora 21,00
Rynno-ora 22,00

Marti 13.08.2013
Ami-ora 21,00
Celia-ora 22,00

Miercuri 14.08.2013, ora 18 defilare pe B-dul Basarabilor, de la Manastire pana la Stadion.
Festivalul International de Folclor CARPATI. Participa grupuri folclorice din Romania, Brazilia,Venezuela, Mexic, Coreea de Sud, Tara Galilor, Moldova, Bulgaria, Georgia, Turcia si Franta

Joi 15.08.2013
Gheorghe Iordachescu-ora 20,00
Mitica Tava-ora 20,45
Long Road-ora 21,30
Connect -R and Band-ora 22,30
Artificii

Evenimentele se desfasoara la Stadionul Municipal

pulpe de pui pe pat de sare


pe forumul meu preferat e o adevarata isterie cu privire la pui pe sare. pui intreg spart in doua pus pe sare, pulpe de pui, bucati de pui...carne de pui pe sare...ma uitam nedumerita si ma intrebam "oare cum pot manca asa sarat"? cred ca este prima intrebare pe care si-o pune cineva cand aude de carne pe sare. si am incercat si eu...din curiozitate, iar rezultatul...delicios, de te lingi pe degete. din lipsa de timp nu am facut nicio garnitura. data viitoare incerc ori cu cartofi prajiti ori cu piure si salata

5 pulpe de pui
sare (un strat gros de 2 degete)

se pune sarea intr-o tava


se pun pulpele de pui


se coc in cuptorul incins la 180 grade timp de ~ 2 ore


tarta cu pepene galben

200 g piscoturi
500 g miez de pepene galben taiat cubulete
150 g unt
1 plic gelatina
100 g zahar
200 ml frisca
zahar vanilat

se maruntesc piscoturile si se amesteca cu untul topit
se pune compozitia obtinuta intr-o forma cu peretii detasabili
se amesteca miezul de pepene cu zaharul si gelatina
se adauga frisca batuta spuma cu zaharul vanilat
compozitia astefl obtinuta se pune peste blatul de piscoturi
se da la rece pana a doua zi
se orneaza dupa preferinta

sirop de fructe

1 -1,5 kg fructe (eu am folosit caise, in acest caz)
2 - 3 l apa

se fierb ca un ceai, apoi se strecoara


la fiecare 2 l de ceai astfel obtinut se adauga 1 kg zahar si se pun la fiert pana se ingroasa


se adauga sare de lamaie, iar cand s-a racit se pune siropul in sticle

dulceata de visine cu morcov

2 farfurii cu varf de visine
2 farfurie cu varf de morcov dat pe razatoarea mica
1 kg zahar

se pun in cratita pana a doua zi dimineata pentru a-si lasa sirop
se pune cratita la foc si se fierbe pana scade
se pune dulceata in borcane si se sterilizeaza

sterilizarea conservelor prin fierbere

pe fundul vasului in care se vor steriliza conservele, se pun ziare, astfel incat sa fie acoperiti si peretii vasului



fiecare borcan in parte se infasoara in ziar si se pun in vas pana cand se umple
se pune apa cat sa acopere borcanele pana aproape de capac si se pune vasul pe foc
dupa ce da apa in clocot se mai lasa 20-25 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit

compot de dovlecei

2,5 kg dovlecei curatati si taiati cubulete
1 kg zahar
150 ml otet
2-3 lamai
5 plicuri zahar vanilinat
1 plic conservatnt
1/2 l apa

se pun dovleceii taiati cubulete cu 150 ml otet si apa pana se acopera
se lasa 2 ore
1/2 l apa se fierbe cu 1 kg zahar, conservantul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul si da in fiert
dupa 2 ore se scot dovleceii si se pun in lichidul de mai sus si se fierb putin
se scot dovleceii si se pun in borcan astfel: un rand dovlecei, un rand felii de lamaie taiate subtiri
se umplu borcanele cu siropul ramas de la dovlecei
se sterilizeaza 15 minute

zacusca cu ciuperci

2 kg ciuperci champinion
1 kg ceapa
4 kg ardei capia si gogosari
1/2 suc de rosii
1/2 ulei
sare, piper, foi de dafin, 10-12 catei de usturoi

ardeiul si gogosarii se coc si se curata, apoi se rup fasii
ceapa se toaca marunt si se inabusa in ulei
ciupercile (curatate si bine spalate) se taie fasii subtiri si se pun peste ceapa
se lasa sa fiarba pana cand scade apa lasata de ciuperci
se adauga ardeiul si se pune cratita la cuptor timp de 30 minute
se pune sucul de rosii si condimentele si se mai lasa inca 20 minute
cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, avand grija sa scoatem usturoiul si foile de dafin
a doua zi, se sterilizeaza borcanele

fasole murata

fasole fideluta
1 l otet de topoloveni (cel cu cocos pe eticheta)
3 l apa
4 linguri zahar
4 linguri sare

se spala fasolea si se rup capetele



lichidele se fierb cu zaharul si sarea pana dau in clocot, apoi se mai lasa la fiet cam 3-4 minute

 
se pune fasolea in borcane



 si cand lichidul a ajuns la temperatura camerei, se toarna peste fasole





 si se sterilizeaza


prajitura economica

4 oua
15 linguri zahar
15 linguri ulei
15 linguri lapte
16-18 linguri faina
1 plic praf de copt
esenta

se separa galbenusurile de albus si se freaca cu uleiul


se adauga zaharul, praful de copt, laptele, faina si se baga la cuptor


cand este aproape coapta, se pune magiun peste pandispan
se face o bezea din albusuri (4 albusuri + 4 linguri de zahar) si se pune peste pandispanul cu magiun si se mai coace inca putin, pana se rumeneste bezeaua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA