sos de smantana

100 g smantana
100 g maioneza
1 catel usturoi pisat
sare
piper

se amesteca foarte bine si se tine la rece pana se serveste






ideal pentru pollo italiano

caraibic


1 albus
6 linguri nuca de cocos rasa
3-4 portocale
1-2 lamai
4 visine
150 ml suc de ananas (conserva)
3 linguri rom
1 lingura sirop de artar

se bate albusul spuma
se toarna 2 linguri nuca de cocos pe o farfurie intinsa
se iau 2 pahare de cocktail si se "inmoaie" marginile in albus apoi in nuca de cocos
din 1/2 portocala se taue 2 felii subtiri
se cresteaza si se pun deoparte
portocalele ramase se storc si se pun intr-un vas 150 ml din sucul obtinut
se storc lamaile si se pastreaza 30 ml de suc
in 2 scobitori se pune cate o visina, apoi o felie de portocala si dinnou cate o visina
ghetata se zdrobeste
se clocotesc 200 ml apa cu 4 linguri de nuca de cocos
se trece amestecul printr-o strecuratoare cu gauri mici si se indulceste cu putin zahar
se pune siropul astfel obtinut in shaker, apoi sucul de ananas, sucul de portocala, sucul de lamaie, romul, siropul de artar, gheata pisata si se amesteca bine
se pune amestecul in paharele ornate ca mai sus si se aseaza scobitorile transversal pe buza paharelor

banana cow


45 ml frisca
30 ml rom alb
30 ml lichior crema de banane
1 picatura sirop de rodii (Grenadine)
nucsoara rasa
gheata sparta
toate ingredientele, mai putin nucsoara, se pun in shaker si se agita bine.
se toarna apoi in pahar si se presara nucsoara rasa si se orneaza cu felii de banana

tort gabi

blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

albusurile se bat spuma



se adauga zaharul





se adauga galbenusurile unul cate unul





se adauga faina (cate o lingura, apoi se amesteca cu telul de la fundul vasului spre suprafata)





se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina


crema:


6 galbenusuri
350 g zahar
1 pachet unt

se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana devine ca o smantana
se lasa pana devine calduta, apoi se adauga untul care a fost frecat pana a iesit apa
se amesteca pana se face ca o crema

crema bezea:

6 albusuri
18 linguri zahar
2 linguri apa

se bat albusurile spuma



se adauga 8 linguri zahar



se arde restul zaharului (10 linguri) cu 2 linguri de apa
asa fierbinte se pune peste albusuri si se bat in continuare

peste blat se pune crema, apoi crema bezea
se poate orna cu ciocolata rasa si nuca prajita si tocata marunt sau se poate lasa simplu

spaghette de post cu ciuperci



1 pachet spaghette
1 ceapa medie
1 borcan / cutie ciuperci
2-3 rosii
masline negre
2-3 linguri ketchup hellman`s - napoli
secretul gustului - maggi
sare

se fierb spaghettele asa cum este trecut pe ambalaj
intre timp, intr-o tigaie mai adanca se caleste ceapa
cand este un pic aurita, se adauga ciupercile
se pune putin apa cat sa acopere de jumatate ciupercile
se adauga putin "secretul gustului" - maggi
se adauga maslinele, apoi rosiile tocate marunt
se pune ketchup-ul, sare si se lasa sa scada bine



cand sunt fierte spaghettele, se adauga peste sos si se mai lasa la foc ~ 10 min
se servesc cu cascaval ras (de post)

salata de sfecla rosie cu pui



1 piept de pui
1 borcan (400 g sau dupa gust) sfecla rosie
maioneza (dupa gust)

se fierbe pieptul de pui si se taie cubulete


se scurge sfecla de zeama si se taie cubulete, se adauga peste pieptul de pui


se pune maioneza si se amesteca bine

inghetata de vanilie



500 ml frisca hulala
6-7 oua
6-7 linguri de zahar
esenta de vanilie

se bate frisca bine



se bat albusurile bine



se adauga zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie



se amesteca cu frisca
se pot adauga stafide, bucatele de ciocolata, alune, nuci prajite, etc
se pune in cutii de inghetata si se da la congelator

crema ganache



200 ml frisca lichida hulala
200 g ciocolata milka cu lapte

ciocolata se rupe in cubulete



se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie
smantana se pune pe foc la incalzit (atentie nu trebuie sa fiarba) si asa calda se toarna peste ciocolata



se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie


se da la rece pentru 3-4 ore (sau o noapte)
se scoate de la frigider si se bate la mixer pana se ingroasa


tiramisu 1

a la mama soacra recepie



250 g branza proaspata de vaci
2 linguri cacao
4 linguri zahar
500 ml frisca hulala
piscoturi savoiardi
cafea
esenta de rom

se prepara cafea fara zahar si se adauga esenta de rom
se bat 250 ml frisca bine, se adauga branza si 2 linguri de zahar
se bat 250 ml frisca bine, se adauga cacaoa si 2 linguri de zahar
pe un platou patrat sau dreptunghiular se aseaza piscoturile, se stropeste fiecare piscot cu 2 linguri de cafea
se pune compizitia de branza
se pun iar piscoturi cu cafea
se pune compozitia de cacao
se presara nuca de cocos rasa





placinta cu mere I

1 cana apa minerala
4-5 linguri zahar
1 praf sare
5-6 linguri ulei
1 praf de copt
faina cat cuprinde

se pune apa intr-un vas mai mare



se adauga zaharul



se adauga sarea si uleiul



se adauga praful de copt



se adauga o parte din faina si se amesteca cu lingura de lemn



apoi se pune cealalta parte de faina si se trece la "mixerul manual", adica se framanta foaia cu mana pana se obtine un aluat ca acesta



se spala merele



se dau pe razatoare



se intinde foaia, se unge tava cu ulei si se pune foaia





se presara gris, zahar vanilinat, scortisoara



se pun mere rase si stoarse bine



se presara gris, zahar vanilinat, scortisoara



se pune cealalta foaie



se unge cu suc de la mere si se inteapa cu furculita



se pune la copt in cuptorul incins la 180 grade
tocmai scoasa de la cuptor



si pudrata



si 2 bucatele pentru pofticiosi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA