ceapa
oua fierte - tare
branza telemea - rasa
maioneza
ceapa se toaca marunt ca pentru ciorba
se freaca cu sare si se pune la fiert
cand e fiarta, se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scurge bine
pe un platou sau intr-un vas de jena se pune un strat de ceapa
apoi se pune un strat de branza rasa
apoi un strat de oua fierte taiate felii
apoi un strat de maioneza
deasupra se pune alt strat de branza rasa
piftie de porc
capul, coada, partea de jos a picioarelor, sorici de pe spate ca este mai gros
se pune apa cat sa acopere bucatile de carne
piftia se fierbe la foc mic, fara capac, pentru ca apa trebuie sa scada la jumatate
usturoiul se marunteste si se pune in zeama fierbinte
zeama de piftie se vantura - adica se toarna de la inaltime dintr-un vas intr-altul - astfel devine limpede, transparenta si sticloasa.
se curata carnea de pe oase, taie in bucati si se pune in castroane
se toarna zeama peste carne, printr-o strecuratoare - ca sa nu ai surpriza vreunui oscior
piftia se pune la racit intr-un loc racoros - dar unde nu ingheata. dupa ce s-a inchegat se poate tine la frigider dar nu la temperaturi mai mici de punctul de inghet.
se pune apa cat sa acopere bucatile de carne
piftia se fierbe la foc mic, fara capac, pentru ca apa trebuie sa scada la jumatate
usturoiul se marunteste si se pune in zeama fierbinte
zeama de piftie se vantura - adica se toarna de la inaltime dintr-un vas intr-altul - astfel devine limpede, transparenta si sticloasa.
se curata carnea de pe oase, taie in bucati si se pune in castroane
se toarna zeama peste carne, printr-o strecuratoare - ca sa nu ai surpriza vreunui oscior
piftia se pune la racit intr-un loc racoros - dar unde nu ingheata. dupa ce s-a inchegat se poate tine la frigider dar nu la temperaturi mai mici de punctul de inghet.
imbracarea unui tort cu frosting sau frisca
piftie prea grasa
alina_i: "Daca piftia ti se pare cam grasa, pune deasupra ei - cat timp este calda - un prosop de bucatarie alb, gros, din hartie, apoi indeparteaza-l! Acesta va strange grasimea in exces.
Daca piftia nu s-a inchegat, nu se arunca!!! Se pune iar la fiert impreuna cu un "adidas" fara insa sa mai adaugi apa!
adidas = partea de jos a picioarelor"
Daca piftia nu s-a inchegat, nu se arunca!!! Se pune iar la fiert impreuna cu un "adidas" fara insa sa mai adaugi apa!
adidas = partea de jos a picioarelor"
Abonați-vă la:
Postări (Atom)