premiu primit de la just me
il dau si eu mai departe
clipe dulci si parfumate - dana 2dor
maya`s world - maya
dora`s sweettreasures - dora
lily`s cakes - lily
bunatati din bucataria mea - mihaela
salata de ton
2 conserve de ton
1 ceapa
maioneza (dupa gust)
2 castraveciori murati
zeama de lamaie (dupa gust)
se toaca ceapa si castraveciorii marunt
kurtosi colacs
500 g faina
25 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
150 grame zahar
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1 cana lapte caldut
3 linguri ulei
un varf de sare
coaja de la o lamaie
se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc
drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit
se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele pana iese un aluat moale
se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios
se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul
se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita
se taie apoi in fasii inguste
formele - cilindri - se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele
se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform
se mai lasa putin la odihnit pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara
se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc
se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle
25 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
150 grame zahar
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1 cana lapte caldut
3 linguri ulei
un varf de sare
coaja de la o lamaie
se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc
drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit
se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si laptele pana iese un aluat moale
se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios
se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul
se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita
se taie apoi in fasii inguste
formele - cilindri - se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele
se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform
se mai lasa putin la odihnit pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara
se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc
se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle
"betia aromelor"
inspirata de "combinatiile" pe care le fac fetele de pe culinar.ro, m-am hotarat sa "creez" si eu un tort si astfel a aparut "BETIA AROMELOR"
Tort cu blat cu cafea, jeleu de visine, crema cu sampanie, ornat cu glazura de ciocolata, piscoturi si sprinkles colorate
dupa ce a trecut o "ceata de termite" prin zona, am reusit sa primesc urmatoarele poze - a fost cadou de Craciun
Tort cu blat cu cafea, jeleu de visine, crema cu sampanie, ornat cu glazura de ciocolata, piscoturi si sprinkles colorate
dupa ce a trecut o "ceata de termite" prin zona, am reusit sa primesc urmatoarele poze - a fost cadou de Craciun
inca un tort - Craciun 2014
blat de tort cu cafea
6 oua
240 g zahar pudra
240 g faina
3 linguri cafea
1 plic praf de copt
se bat albusurile spuma
galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra
in crema de galbenusurile se adauga treptat albusurile
faina, praful de copt si cafeaua se amesteca bine si se adauga peste albusuri si galbenusuri
se pune in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea
sectiune in blat
240 g zahar pudra
240 g faina
3 linguri cafea
1 plic praf de copt
se bat albusurile spuma
galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra
in crema de galbenusurile se adauga treptat albusurile
faina, praful de copt si cafeaua se amesteca bine si se adauga peste albusuri si galbenusuri
se pune in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea
sectiune in blat
premiu
primul meu premiu (ridicat cu intarziere din cauza unor probleme personale)
multumesc florena pentru acest premiu.
Regulile acestui premiu sunt:
1. afisarea premiului
2. afisarea linkului celui care a acordat acest premiu
3. oferirea lui la 10 bloggeri
4. informarea bloggerilor prin mesaj
Mai departe daruiesc premiul cu drag!
dora, lily, dana2dor, maya - tu ai fost cea care "mi-ai dat imboldul" si careia trebuie sa-i multumesc ca m-a initiat in frumoasele taine ale forumului culinar si ale blogului, lissa, amalia, paradis, isabela, laura adamache, veronica
multumesc florena pentru acest premiu.
Regulile acestui premiu sunt:
1. afisarea premiului
2. afisarea linkului celui care a acordat acest premiu
3. oferirea lui la 10 bloggeri
4. informarea bloggerilor prin mesaj
Mai departe daruiesc premiul cu drag!
dora, lily, dana2dor, maya - tu ai fost cea care "mi-ai dat imboldul" si careia trebuie sa-i multumesc ca m-a initiat in frumoasele taine ale forumului culinar si ale blogului, lissa, amalia, paradis, isabela, laura adamache, veronica
jeleu de visine
370 g visine din compot
20 g gelatina
sucul visinelor
30 g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata
in 3-4 linguri de suc de compot se hidrateaza gelatina
restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere
cand s-a racit se adauga gelatina
se adauga visinele si visinata, indepartand batonul de scortisoara
20 g gelatina
sucul visinelor
30 g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata
in 3-4 linguri de suc de compot se hidrateaza gelatina
restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere
cand s-a racit se adauga gelatina
se adauga visinele si visinata, indepartand batonul de scortisoara
royal cake
inspiratie de la fetele de pe culinar.ro/forum
Tort cu blat cu cacao, jeleu de visine, crema cu mascarpone, imbracat in glazura de ciocolata si ornat cu royal icing
ansamblarea tortului
glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula
tort diplomat 1
3 cani zahar
2 cani lapte
5 oua
1000 ml frisca
5 plicuri gelatina (Dr.Oetker)
fructe
galbenusurile se amesteca bine cu 2 cani de zahar
se adauga laptele si se pune compozitia pe foc
se tine amestecul pana se ingroasa putin, apoi se da adauga gelatina dizolvata in apa sau lapte
se mai tine pe foc pana se mai ingroasa, apoi se da la rece
frisca se bate bine
albusurile se bat spuma, se adauga 1 cana de zahar si se mai bat pana se dizolva zaharul, apoi se amesteca cu frisca si compozitia de galbenusuri
intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe
apoi se adauga compozitia de diplomat
VARIANTA 1
VARIANTA 2
spuma de ciocolata alba
340 g ciocolata alba
½ lingura gelatina pudra
125 ml lapte
230 ml frisca lichida
lichior pentru aroma
ciocolata se topeste pe baie de abur
gelatina se pune in lapte si se lasa 5 - 10 minute, dupa care se incalzeste un pic
se toarna peste ciocolata topita, apoi se adauga lichiorul si frisca batuta spuma
spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic
glazurarea tortului cu ciocolata
si acum ca avem glazura gata, sa trecem la glazurarea tortului:
se indreapta marginile, sa fie cat mai netede (se poate folosi atat crema din interiorul tortului, cat si frisca)
se pune un gratar peste un platou ori tava care sa permita colectarea surplusului de glazura, se aseaza tortul pe gratar si cand glazura e la temperatura si consistenta perfecta, se toarna usor intai in centrul tortului, lasand sa se scurga pe margini, apoi se revine asupra marginilor si se toarna in fir subtire pentru a acoperi eventualele zone neglazurate
glazura scursa pe platou sau tava se colecteaza si se mai toarna inca un strat (s-ar putea sa fie nevoie sa o reincalziti usor usor)
se lasa sa se scurga bine, apoi se transfera tortul pe platou
sfaturile anastasiei
Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore!
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.
se indreapta marginile, sa fie cat mai netede (se poate folosi atat crema din interiorul tortului, cat si frisca)
se pune un gratar peste un platou ori tava care sa permita colectarea surplusului de glazura, se aseaza tortul pe gratar si cand glazura e la temperatura si consistenta perfecta, se toarna usor intai in centrul tortului, lasand sa se scurga pe margini, apoi se revine asupra marginilor si se toarna in fir subtire pentru a acoperi eventualele zone neglazurate
glazura scursa pe platou sau tava se colecteaza si se mai toarna inca un strat (s-ar putea sa fie nevoie sa o reincalziti usor usor)
se lasa sa se scurga bine, apoi se transfera tortul pe platou
sfaturile anastasiei
Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore!
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)