a la veronica - mujdum recipe
aluat:
1 kg faina
50 g drojdie
300 ml lapte
100 g zahar
150 ml ulei
2 oua
sare
varianta manuala: se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia
se adauga o ceasca de lapte cald si se amesteca, incorporand putina faina
se lasa maiaua sa creasca
apoi se framanta aluatul, adaugand pe rand laptele cald ramas, uleiul, ouale, zaharul si putina sare
se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa sa creascala loc cald
varianta pentru masina de paine: se pun toate ingredientele in masina in urmatoarea ordine: lapte, ulei, zahar. oua, sare, faina, drojdie
se porneste masina pe programul "aluat"
umplutura:
1 kg de branza de vaci foarte bine scursa
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
100 g zahar
se faramiteaza branza foarte bine
se pune zaharul, ouale, vanilia si se omogenizeaza
din aluatul crescut se intinde o foaie care se taie patrate de 16-17 cm
se pune pe fiecare patratel cate 2 linguri din umplutura si se aduna colturile in mijloc
se aseaza placintele intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se ung cu galbenus
se presara zahar brun
se dau la cuptor pentru 45 minute
o bucata si un pahar cu sirop de zmeura pentru voi :)