pulpe de pui cu legume la cuptor


cartofi
pulpe de pui
2-3 foi de dafin
ardei gras verde + ardei gras rosu
rosii
2-3 catei de usturoi taiati in jumatati
condimente pentru carne de pui
boia de ardei dulce
piper + sare
ulei
250 ml lichid = vin + apa
cas de oaie

se pun toate in tava, se acopera cu folie de aluminiu, se pun pe gratarul din mijlocul cuptorului la 180 grade si se lasa pana se fac legumele; se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca carnea. cand s-a rumenit, se scoate carnea intr-un vas cu capac, iar peste legumele ramase se rade cas de oaie si se lasa in cuptor pana se topeste



Porto Koufo / Grecia - iunie 2015


anul acesta am stricat "traditia" de a ne petrece concediul de vara in prima saptamana din septembrie. fiind ocupata cu pensiunea, am hotarat sa plecam la mare pe 19.06. si unde puteam merge in perioada aceasta ca sa fie vreme frumoasa si apa calda, tocmai buna pentru baie? in grecia, bineinteles. si de data aceasta, de mare ajutor ne-a fost www.booking.com. ne-am cazat in porto koufo, la studios kofos limin.
am plecat dimineata la 2:50, pe ruta curtea de arges - DN7C - pitesti - A1 - bucuresti - E85 - giurgiu - ruse - E85 / DN5 - byala - veliko tarnovo - DN55 - zona localitatii debelets - kilifarevo - pasul narepublikata - gurkovo - DN6 - zona localitatii  maglizh - tulovo - DN5 - stara zagora - nova zagora - A1 (autostrada spre sofia, intrare pe autostrada la km 2390 - dimitrovgrad - haskovo (prin centru) - kardjali - kirkovo- makaza (punct de frontiera cu grecia) - komotini - E90 - chrysoupoli - kavala - A2 - nea peramos - amfipoli - poligiros - neos marmaras - porto karas - toroni - porto koufo









dupa cum am spus si mai sus, cazarea am avut-o la studios kofos limin***. am avut un apartatment pentru 4 persoane (pat matrimonial si 2 paturi suprapuse pentru copii), cu chicineta, o baie cam micuta - dupa parerea mea - si balcon, unde am servit masa. mancare faceam dimineata sau dupa amiaza, am mancat si in oras, in statiunea nikiti - la pizzerie, ca asa au vrut copii si in statiunea neos marmaras - unde am mancat calamari pane si caracatita la gratar. 
19.06 - 26.06 / 7 nopti cazare - 245 euro
cina neos marmaras (4 adulti si 4 copii: 2 portii calamar pane, 1 portie caracatita la gratar, 1 portie musaca, 2 beri, 6 sucuri si desert din partea casei) - 52 euro
in total, am cheltuit pe cazare si mancare + suveniruri ~ 500 euro (exceptie facand benzina, taxa de pod la Girgiu, vignetele in Bulgaraia - fiind vorba de 7 nopti cazare a trebuit sa luam vignete pentru 14 zile; 30 lei / 7 zile - si taxele de autostrada in Grecia - 2,5 euro/ghiseu si sunt 2 la dus si 2 la intors).

poze din camera
pat matrimonial (intre chicineta si balcon)


intrarea in apartament si chicineta


intrarea in baie (usa maro) si paturile copiilor


usa de la balcon, in spate AC-ul si TV-ul



chicineta


baia - un pic cam mica




balconul



plaja din porto koufo, foarte aproape de apartamentul in care am stat. ca sa ajungi la plaja, trebuia sa treci strada si sa ocolesti hotelul porto koufo. o plaja lina, cu apa limpede, nisip fin si linistita (atat din punct de vedere a valurilor, care au lipsit tot sejurul, cat si din punct de vedere a numarului mic de persoane).


este mai degraba un golfulet



plaja din toroni, orasel situat la 1 km distanta si unde mergeam sa facem cumparaturile; profitam de faptul ca ne plimbam prin statiune si faceam si o tura de shopping.
magazine alimentare sunt si in porto koufo, dar dupa o plimbare scurta in prima seara, deja cunosteam statiunea, de parca eram localnici.








plaja din nikiti


plaja din sikia - la orizont se vede muntele Athos


plaja din azapiko - intre porto koufo si neos marmaras






ceea ce mi-a placut cel mai mult la plajele in care am fost a fost linistea, foarte putine persoane pe plaja, apa limpede, clara de un albastru foarte frumos si faptul ca plaja intra foarte mult in apa, iar copii erau "protejati". la plaja din nikiti, era lina, apoi dintr-o data se adancea cam la 1,5 m si apoi se micsora adancimea. era chiar interesant, pentru ca-u puneam pe copii sa treaca inotand. altfel mergeau prin apa si se balaceau.

vrea cineva caracatita? va poftesc la o portie in neos marmaras



joia, in neos marmaras este un targ de producatori locali. am inteles ca martea, acelasi targ este in sikia. tot in sikia se gaseste si un carefour expres, iar lidl gasiti in nikiti. pe drum, intre toroni si neaos marmaras, mai este un supermarket local.
de la iesirea din porto koufo spre toroni am luat un peste bun, la 10 euro/kg - tsipuri sau dorada.
zilnic, trec vanzatori ambulanti cu camionete pline de legume si fructe la pret similar cu cel din supermarketuri.

gazda noastra, Anna, pe care sper sa o revedem si la anul. 

capsunata

zilele trecute m-am aprovizionat, numai pentru consum, cu 5 kg de capsuni. adaptand celebra propozitie a lui Caragiale "familie numeroasa, remuneratie mica" la "familie numeroasa, putine fructe", am reusit sa salvez un castron de capsuni pe care le-am folosit la noul meu experiment culinar: CAPSUNATA.

ingrediente:
1 castron de capsuni
cateva linguri de zahar
1 borcan de 800 g


am spalat si am curatat capsunile, le-am taiat pe cele mai mari in sferturi, iar pe cele mai mici in jumatati


am pus in borcan un strat de capsuni....


... peste ele am pus un strat de zahar....


....si iar capsuni, si iar zahar, pana s-a umplut borcanul (ultimul strat este de zahar); l-am pus in frigider la macerat, iar din cand in cand il mai amestecam ca sa se dizolve zaharul; l-am pregatit seara, a doua zi, tot seara, l-am verificat sa vad daca s-a dizolvat bine zaharul. cum mi s-a parut ca mai era zahar nedizolvat, l-am mai lasat pana a doua zi pe la pranz. atunci cand l-am scos din frigider, se vedeau bule mici de aer de la fermentatie. atunci l-am transferat intr-o sticla de 1,5 l, de la apa minerala carpatica (este mai larga si am putut transfera mai usor capsunile).


capsunile gata transferate, impreuna cu sucul lor



peste capsuni, am pus palinca (pentru ca este prea tare pentru gustul meu, am pus jumatate de sticla de palinca). am pus sticla inapoi la frigider, pentru inca 24 ore, apoi am completat cu tuica. mai las sa fermenteze si sa imbine bine fructele cu alcoolul si apoi voi trage la sticle.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA