Vineri 09.08.2013
Simona Nae -ora 21,00
CRBL-ora 22,00
Sambata 10.08.2013
Mayani-ora 20,30
Ralflo-ora 21,15
Alb Negru-ora 22,00
Duminica 11.08.2013
Ansamblul ARGESUL-ora 16,30
Petrica Matu Stoian-ora 17,00
Grupul vocal RAPSOZII ARGESULUI-ora 18,30
Ion Creteanu-ora 18,00
Grupul vocal DORURI MUSCELENE si Gavril Prunoiu-ora 21,00
Luni 12.08.2013
Morris-ora 21,00
Rynno-ora 22,00
Marti 13.08.2013
Ami-ora 21,00
Celia-ora 22,00
Miercuri 14.08.2013, ora 18 defilare pe B-dul Basarabilor, de la Manastire pana la Stadion.
Festivalul International de Folclor CARPATI. Participa grupuri folclorice din Romania, Brazilia,Venezuela, Mexic, Coreea de Sud, Tara Galilor, Moldova, Bulgaria, Georgia, Turcia si Franta
Joi 15.08.2013
Gheorghe Iordachescu-ora 20,00
Mitica Tava-ora 20,45
Long Road-ora 21,30
Connect -R and Band-ora 22,30
Artificii
Evenimentele se desfasoara la Stadionul Municipal
pulpe de pui pe pat de sare
pe forumul meu preferat e o adevarata isterie cu privire la pui pe sare. pui intreg spart in doua pus pe sare, pulpe de pui, bucati de pui...carne de pui pe sare...ma uitam nedumerita si ma intrebam "oare cum pot manca asa sarat"? cred ca este prima intrebare pe care si-o pune cineva cand aude de carne pe sare. si am incercat si eu...din curiozitate, iar rezultatul...delicios, de te lingi pe degete. din lipsa de timp nu am facut nicio garnitura. data viitoare incerc ori cu cartofi prajiti ori cu piure si salata
5 pulpe de pui
sare (un strat gros de 2 degete)
se pune sarea intr-o tava
se pun pulpele de pui
se coc in cuptorul incins la 180 grade timp de ~ 2 ore
tarta cu pepene galben
200 g piscoturi
500 g miez de pepene galben taiat cubulete
150 g unt
1 plic gelatina
100 g zahar
200 ml frisca
zahar vanilat
se maruntesc piscoturile si se amesteca cu untul topit
se pune compozitia obtinuta intr-o forma cu peretii detasabili
se amesteca miezul de pepene cu zaharul si gelatina
se adauga frisca batuta spuma cu zaharul vanilat
compozitia astefl obtinuta se pune peste blatul de piscoturi
se da la rece pana a doua zi
se orneaza dupa preferinta
500 g miez de pepene galben taiat cubulete
150 g unt
1 plic gelatina
100 g zahar
200 ml frisca
zahar vanilat
se maruntesc piscoturile si se amesteca cu untul topit
se pune compozitia obtinuta intr-o forma cu peretii detasabili
se amesteca miezul de pepene cu zaharul si gelatina
se adauga frisca batuta spuma cu zaharul vanilat
compozitia astefl obtinuta se pune peste blatul de piscoturi
se da la rece pana a doua zi
se orneaza dupa preferinta
sirop de fructe
1 -1,5 kg fructe (eu am folosit caise, in acest caz)
2 - 3 l apa
se fierb ca un ceai, apoi se strecoara
la fiecare 2 l de ceai astfel obtinut se adauga 1 kg zahar si se pun la fiert pana se ingroasa
se adauga sare de lamaie, iar cand s-a racit se pune siropul in sticle
2 - 3 l apa
se fierb ca un ceai, apoi se strecoara
la fiecare 2 l de ceai astfel obtinut se adauga 1 kg zahar si se pun la fiert pana se ingroasa
se adauga sare de lamaie, iar cand s-a racit se pune siropul in sticle
dulceata de visine cu morcov
2 farfurii cu varf de visine
2 farfurie cu varf de morcov dat pe razatoarea mica
1 kg zahar
se pun in cratita pana a doua zi dimineata pentru a-si lasa sirop
se pune cratita la foc si se fierbe pana scade
se pune dulceata in borcane si se sterilizeaza
2 farfurie cu varf de morcov dat pe razatoarea mica
1 kg zahar
se pun in cratita pana a doua zi dimineata pentru a-si lasa sirop
se pune cratita la foc si se fierbe pana scade
se pune dulceata in borcane si se sterilizeaza
sterilizarea conservelor prin fierbere
pe fundul vasului in care se vor steriliza conservele, se pun ziare, astfel incat sa fie acoperiti si peretii vasului
fiecare borcan in parte se infasoara in ziar si se pun in vas pana cand se umple
se pune apa cat sa acopere borcanele pana aproape de capac si se pune vasul pe foc
dupa ce da apa in clocot se mai lasa 20-25 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit
compot de dovlecei
2,5 kg dovlecei curatati si taiati cubulete
1 kg zahar
150 ml otet
2-3 lamai
5 plicuri zahar vanilinat
1 plic conservatnt
1/2 l apa
se pun dovleceii taiati cubulete cu 150 ml otet si apa pana se acopera
se lasa 2 ore
1/2 l apa se fierbe cu 1 kg zahar, conservantul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul si da in fiert
dupa 2 ore se scot dovleceii si se pun in lichidul de mai sus si se fierb putin
se scot dovleceii si se pun in borcan astfel: un rand dovlecei, un rand felii de lamaie taiate subtiri
se umplu borcanele cu siropul ramas de la dovlecei
se sterilizeaza 15 minute
1 kg zahar
150 ml otet
2-3 lamai
5 plicuri zahar vanilinat
1 plic conservatnt
1/2 l apa
se pun dovleceii taiati cubulete cu 150 ml otet si apa pana se acopera
se lasa 2 ore
1/2 l apa se fierbe cu 1 kg zahar, conservantul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul si da in fiert
dupa 2 ore se scot dovleceii si se pun in lichidul de mai sus si se fierb putin
se scot dovleceii si se pun in borcan astfel: un rand dovlecei, un rand felii de lamaie taiate subtiri
se umplu borcanele cu siropul ramas de la dovlecei
se sterilizeaza 15 minute
zacusca cu ciuperci
2 kg ciuperci champinion
1 kg ceapa
4 kg ardei capia si gogosari
1/2 suc de rosii
1/2 ulei
sare, piper, foi de dafin, 10-12 catei de usturoi
ardeiul si gogosarii se coc si se curata, apoi se rup fasii
ceapa se toaca marunt si se inabusa in ulei
ciupercile (curatate si bine spalate) se taie fasii subtiri si se pun peste ceapa
se lasa sa fiarba pana cand scade apa lasata de ciuperci
se adauga ardeiul si se pune cratita la cuptor timp de 30 minute
se pune sucul de rosii si condimentele si se mai lasa inca 20 minute
cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, avand grija sa scoatem usturoiul si foile de dafin
a doua zi, se sterilizeaza borcanele
1 kg ceapa
4 kg ardei capia si gogosari
1/2 suc de rosii
1/2 ulei
sare, piper, foi de dafin, 10-12 catei de usturoi
ardeiul si gogosarii se coc si se curata, apoi se rup fasii
ceapa se toaca marunt si se inabusa in ulei
ciupercile (curatate si bine spalate) se taie fasii subtiri si se pun peste ceapa
se lasa sa fiarba pana cand scade apa lasata de ciuperci
se adauga ardeiul si se pune cratita la cuptor timp de 30 minute
se pune sucul de rosii si condimentele si se mai lasa inca 20 minute
cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, avand grija sa scoatem usturoiul si foile de dafin
a doua zi, se sterilizeaza borcanele
fasole murata
fasole fideluta
1 l otet de topoloveni (cel cu cocos pe eticheta)
3 l apa
4 linguri zahar
4 linguri sare
se spala fasolea si se rup capetele
lichidele se fierb cu zaharul si sarea pana dau in clocot, apoi se mai lasa la fiet cam 3-4 minute
se pune fasolea in borcane
si cand lichidul a ajuns la temperatura camerei, se toarna peste fasole
si se sterilizeaza
1 l otet de topoloveni (cel cu cocos pe eticheta)
3 l apa
4 linguri zahar
4 linguri sare
se spala fasolea si se rup capetele
lichidele se fierb cu zaharul si sarea pana dau in clocot, apoi se mai lasa la fiet cam 3-4 minute
se pune fasolea in borcane
si cand lichidul a ajuns la temperatura camerei, se toarna peste fasole
si se sterilizeaza
prajitura economica
4 oua
15 linguri zahar
15 linguri ulei
15 linguri lapte
16-18 linguri faina
1 plic praf de copt
esenta
se separa galbenusurile de albus si se freaca cu uleiul
se adauga zaharul, praful de copt, laptele, faina si se baga la cuptor
cand este aproape coapta, se pune magiun peste pandispan
se face o bezea din albusuri (4 albusuri + 4 linguri de zahar) si se pune peste pandispanul cu magiun si se mai coace inca putin, pana se rumeneste bezeaua.
15 linguri zahar
15 linguri ulei
15 linguri lapte
16-18 linguri faina
1 plic praf de copt
esenta
se separa galbenusurile de albus si se freaca cu uleiul
se face o bezea din albusuri (4 albusuri + 4 linguri de zahar) si se pune peste pandispanul cu magiun si se mai coace inca putin, pana se rumeneste bezeaua.
fursecuri daniela
le-am denumit asa dupa persoana care mi-a dat reteta
11 linguri (mai pline) zahar farin
11 linguri ulei
11 linguri apa
1 lingurita rasa bicarbonat
2 linguri pasta bulion
faina cat cuprinde (pentru a face un aluat)
se amesteca zaharul cu apa
se adauga uleiul, apoi pasta de bulion
apoi faina si la final bicarbonatul
se incinge cuptorul la 180 grade si se coc pentru aproximativ 5 minute (sunt gata cand se umflu)
cand s-au racit, se lipesc cu magiun.
11 linguri (mai pline) zahar farin
11 linguri ulei
11 linguri apa
1 lingurita rasa bicarbonat
2 linguri pasta bulion
faina cat cuprinde (pentru a face un aluat)
se amesteca zaharul cu apa
se adauga uleiul, apoi pasta de bulion
apoi faina si la final bicarbonatul
se incinge cuptorul la 180 grade si se coc pentru aproximativ 5 minute (sunt gata cand se umflu)
cand s-au racit, se lipesc cu magiun.
Oferta de Paste - Pensiunea Ioana *** - Curtea de Arges
Program Paste 2013
03.05.2013
·
Check
in
·
Cina
04.05.2013
·
Mic
dejun bufet suedez
·
Vizita
la Muzeul Municipal Curtea de Arges, Biserica Domneasca, Manastirea Curtea de
Arges si Fantana Mesterului Manole
·
Participare
la Slujba de Inviere
·
Primire
cu preparate traditionale (dupa slujba de Inviere)
05.05.2013
·
Mic
dejun bufet suedez
·
Timp
liber. Optional, se pot vizita: Cetatea Poienari, Barajul Vidraru,
Transfagarasan.
·
Cina
06.05.2013
·
Mic
dejun bufet suedez
·
Check
out
350 lei / persoana
Tariful include:
·
Cazare
in camera dubla;
·
Mic
dejun;
·
Cina;
·
Primire
cu preparate traditionale dupa Slujba de Inviere;
·
Vizite
la Muzeul Municipal, Biserica Domneasca si Manastirea Curtea de Arges;
·
TVA-ul
aferent, taxa locala.
bijuteriile facute de mine ;)
set floricica (pandantiv, cercei si inel)
set floare albastru (pandantiv, cercei)
pandantiv
set (pandantiv, cercei)
pandantiv
set (pandantiv, cercei)
set (pandantiv, cercei, inel)
pandantiv
set (pandantiv, cercei, inel)
waffe
3 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte
1/4 pachet praf de copt
esenta
12 linguri de faina
se amesteca toate ingredientele cu mixerul
se incinge aparatul de waffe
pui shanghai
1 piept de pui
1 ou
2-3 linguri de faina
condimente (sare, piper, boia de ardei dulce, etc)
pesmet
seminte de susan
se taie carnea de pui in bucati lungi si inguste
intr-o punga, se pune faina amestecata cu condimentele
se pun bucatile de carne in punga si se agita bine
se scoate carnea din punga si se da prin ou
apoi prin pesmetul amestecat cu semintele de susan
se prajesc in ulei incins la foc mic spre mediu
Abonați-vă la:
Postări (Atom)