plachie de crap


5 bucati de file de crap
2 linguri faina
2conserve rosii cuburi
250 ml vin alb
5 - 6 catei usturoi
sare & piper
1 legatura patrunjel

se portioneaza pestele in bucati potrivite
se dau bucatile de peste prin faina si se rumeneste putin in ulei incins



se scoate peste din tigaie si se pune in tava


se adauga rosiile, sarea & piperul, usturoiul taiat felii si vinul




se da la cuptor pentru 30 - 40 minute la 200 grade
se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt, mamaliguta si voie buna ;)


tort diplomat cu mere

a la caietul cu retete recipie



navigand pe facebook am gasit aceasta reteta de tort cu mere. mi-a placut cu arata in poze si mai ales mi-a placut ideea de crema de mere in combinatie cu frisca si un praf de scortisoara... cum aveam de gand sa fac ceva dulce pentru in week-end, am decis sa incerc si aceasta varianta de tort





pentru blat:

3 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt

reteta spune "se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase". eu am renuntat la aceasta parte si am facut in felul urmator: am separat albusurile de galbenusuri, am adaugat un praf de sare si am mixat bine-bine albusurile. cand au "stat bat", am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea lucioasa si tare. am adaugat galbenusurile si apoi faina in care am incorporat praful de copt.
am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pana a trecut testul cu scobitoarea.

pentru crema:

1 kg mere
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
3 plicuri gelatina

se curata merele de coaja, se taie bucatele si se pun intr-o cratita peste care se adauga zaharul, scortisoara si apa cat sa le acopere





se pun la fiert si cand se inmoaie merele se opreste focul si se lasa sa se raceasca

intre timp se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (adica se pune la inmuiat)


cand se racesc merele, se scurg de sirop (cu care se insiropeaza blatul), se pun merele in blender si se mixeaza pana se obtine un piure




se dizolva gelatina si se amesteca cu piureul de mere si se pune peste blatul insiropat
se da la rece peste noapte ca sa se inchege crema

 eu am gresit si am pus in blender merele impreuna cu tot siropul. cand am pus crema peste blat, a inceput sa curga tot siropul, iar in interiorul inelului a ramas numai piureul de mere




pentru decor:

200 ml frisca
1 plic intaritor de frisca (eu nu am folosit deoarece folosesc frisca hulala lichida)
1 lingurita scortisoara

se bate frisca bine si se pune peste tort. se orneaza cu scortisoara si se serveste cu pofta :)




suc natural de mineole

Am luat zilele trecute de la Kaufland mineole. Le-am luat pentru au avut un pret bun: 2,99 lei/kg. A fost o mare "țeapă". Cum începeam sa le decojesc, cum ma umpleam de zeama pe mâini. Si pentru ca mi-au mai rămas vrei 4 - 5 bucăți, m-am hotărât sa le fac suc. Si totuși au fost bine la ceva. Iata la ce.....


am taiat mineolele in jumatati....


am pregatit robotul de bucatarie, atasand dispozitivul special pentru citrice...


si am inceput sa storc mineolele....


numai coaja a ramas din ele....


pulpa adunata in aparat....


sucul lasat de mineole....


pofta buna!

Caciulata / Romania - ianuarie 2016

daca anul trecut pe 02 ianuarie am fost la schi la Valea Iasului, anul acesta, pe 09 ianuarie, am mers la piscina sau mai bine zis la aqua park caciulata.  
dupa un mic dejun copios, am urcat copii in masina si am plecat catre caciulata pe ruta curtea de arges - tigveni - ramnicu valcea - calimanesti - caciulata. cand am ajuns, am parcat chiar langa aqua park si am inceput "vanatoarea" de receptii. aflasem ca intrarea la aqua park se plateste la oricare dintre receptiile complexului hotelier: Hotel Cozia***, Hotel Caciulata*** sau Hotel Oltul***. cea mai apropiata receptie este cea a hotelului oltul. am intrat in hol si ne-am asezat cuminti la coada sa platim accesul la aqua park si sa primim "celebrele" bretari pentru acces. spun celebre, deoarece atat pentru pierdere cat si pentru deteriorare se achita o taxa de 40 lei/bretara. ATENTIE! aveti mare grija de ele, altfel sunteti buni de plata.
cand intr-un final am reusit sa achitam si sa primim bretarile (adulti 20 lei/persoana/zi si copii 10 lei/persoana/zi bretari albastre cu intrare unica; daca vrei sa iesi si apoi sa intri iar se achita aceeasi taxa de .... in functie categorie: adult sau copil) am intrat la aqua park. 
am gasit usor cabinele unde te puteai schimba, dar de dulapurile pentru haine si incaltaminte am fost foarte dezamagita. mici, abia daca intra o geaca de iarna si o pereche de ghete....plus ca erau chei universale....aceeasi cheie deschidea aproape toate dulapurile.... am inghesuit hainele in 2 dulapuri si am intrat la bazine..... prima impresie cand am intrat a fost de sufocare. un abur gros plutea in zona si un miros vag de sulf venea din zona bazinelor cu apa termala. copii au "ochit" topoganele de apa: un tub galben si 2 slide-uri verzi... ciudat era faptul ca functionau 30 minute apoi se opreau pentru 30 minute si tot asa.
proasta organizare s-a vazut in zona "restaurantului cu autoservire", acolo formandu-se cozi interminabile la care se statea si cate 30 de minute deoarece nu era cu autoservire asa cum anunta denumirea, ci pur si simplu trebuia sa astepti ca unul dintre cei 3 ospatari sa-ti ia comanda. cand ne-a venit randul, mai ramasese un singur ospatar care apucase sa serveasca 3-4 persoane si care trebuia sa achite consumatia. pentru bautura, alta coada, alta distractie. restaurantul era binisor aprovizionat: 2-3 feluri de ciorba, snitel pane de pui si porc, pulpe de pui la gratar, pilaf sarbesc, cartofi natur, salata de varza si salata de muraturi, savarine si prajitura boema.
per asamblu, a fost bine si ne vom mai intoarce.
si acum cateva poze

chiar daca stiu sa inot, tot pot sa ma rasfat un pic



pregatit de sarituri






o balaceala in bazinul de bebelusi nu strica....





pranzul meu si al lui stefi


luca a mancat la restaurantul hotelului, unde am asteptat destul de mult sa vina un ospatar sa ne ia comanda. cand intr-un final a venit cineva, ne-a adus ciorba de burta, dar lingura nu....

toboganele din inetrior


toboganele din exterior


piscina copiilor si o parte din sezlonguri



distractie MAXIMA


in spate, sub balconul cu sezlonguri, este restaurantul.


problema cea mare este iarna, cand trebuie sa te usuci pe par, iar uscatoarele puse la dispozitie sunt mai mult de decor.... iti ia foarte mult timp sa usuci copii pe par, de adulti ce sa mai zic...



tort revelion 2016

la Pensiunea Ioana, am stabilit o regula: fiecare grup care vine si petrece revelionul la pensiune primeste un tort "din partea casei". anul acesta "castigator" a fost peach'n'cream cake. asa cum spune si numele, tortul este compus din blat insiropat cu compot de piersici, crema cu iaurt de piersici si piersici din compot, ornat cu ciocolata si frisca.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA