paine alba

a la la fuji mama recepie




2 cups apa
1 1 /2 lingura ulei
3 linguri zahar
1 1/2 lingurita sare
5 1/4 cups faina
1 1 /2 lingura drojdie uscata

se pun toate ingredientele in aceasta ordine in masina de paine, se seteaza masina pe programul "ALUAT" si se asteapta pana este gata
se pune intr-un vas termorezistent hartie de copt, se pune aluatul si se mai lasa la dospit
se incinge cuptorul la 180 grade; direct pe flacara se pune un vas cu apa
dupa ce a mai dospit aluatul, se cresteaza si se pune la copt
se lasa sa se coaca pana devine painea aurie-bruna

masina la lucru


aluatul gata dospit, inainte de a coace painea


painea, tocmai scoasa din cuptor


vrea cineva o felie de paine?


alte ture de paine, aceeasi reteta
am impartit aluatul in 2 si am copt in doua vase odata


se poate observa ca mereu iese foarte pufoasa painea


prima data cand am incercat reteta, painea in cuptor


o alta "tura" de paine





sectiune


ciuperci la cuptor


se curata ciupercile de codite si pielita


se pun intr-un vas termorezistent, se pune sare, un pic de unt si cascaval ras, apoi se dau la cuptor pana sunt gata




tort padurea neagra

a la jamila recepie


un blat cu cacao – blat amandina












700 ml frisca
4-5 linguri zahar pudra
1 esenta vanilie
cirese confiate
100 g fulgi de ciocolata



se taie blatul in trei foi
se bate frisca cu zaharul pudra si esenta

se pune prima foaie pe platou, se monteaza inelul de la forma de tort, se insiropeaza blatul, se adauga o parte din frisca, se pun visine, apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga frisca, visine si ultima foaie de blat insiropata








se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciresele confiate si fulgii de ciocolata sau dupa preferinte

editia a II-a


sectiune

tort nava piratilor

1. tortul (blat pandispan cu cacao, crema cu iaurt de fructe, frisca cu bucati de ciocolata)


2. forma de nava



3. l-am imbracat intr-un strat de foi - pandispan, ca sa fie neted. din acest moment am intrat un pic in panica, ca nu mai aveam suficient timp. plus ca m-am enervat ca nu mi-a placut cum arata, dar nu aveam cum sa mai dau inapoi


4. l-am uns cu un strat subtire dec magiun si m-am apucat sa-i aplic fondantul (care nu mi-a iesit la culoare cum doream)


5. aici, gata terminat. cica cu tot fondantul pus. dar nu -am chinuit foarte mult sa fac imbinarile bine. a doua gresala. puteam mai mult de atat, stiu asta. dar nu am mai avut nici chef (mi se facuse un pic rau)


6. gata de servit si de aratat copiilor, care oricum au fost foarte incantati si nu si-au dat seama ca mai trebuia lucrat la el.



7. unul dintre sarbatoriti (in brate la mamaie; cel cu tricoul cu maneci albastre) incantat de tortul lui cu pirati.
se poate considera ca era o corabie a piratilor mai avariata, lovita de o furtuna ;)


tort "nava piratilor" (radu 6 ani)









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA