crema caramel

a la dulciuri fel de fel recepie

400 ml lapte
4 linguri zahar
25 g amidon
optional: 1 plic gelatina foi
optional: 250 ml frisca

se caramelizeaza zaharul


se infierbanta laptele si se toarna peste zahar, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul


se adauga amidonul dizolvat in putin lapte cu caramel, se fierbe la foc mic pana se ingroasa amestecand incontinuu, cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca



se pune gelatina la inmuiat, cand crema de caramel devine calduta, se adauga foile de gelatina una cate una si se amesteca bine sa se incorporeze in crema



se bate frisca bine si se amesteca cu crema de caramel




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA