"nimicurile" din sertarele din bucatarie

feliatoarele de oua



 feliatorul de mere


cleste pentru aperitive (cel mare) & cleste pentru gheata (cel mic)



palete pentru prajituri / tort (cea cu maner de lemn este de la Click pentru femei)


taietoare de pizza


aparate pentru curatat legumele si (cel crem) peste






cutite pentru branza (cel cu maner de lemn este de la Click pentru femei)


 tirbusoane






cupe pentru inghetata


deschizator de conserve


spargator de nuci & presa de usturoi


timer pentru fierberea oualelor si "batul" pentru mujdei de usturoi


lingurita (care are mai putin cu 10 ani decat mine; e de la fabrica de gemuri, se scoate mijlocul fructelor taiate in jumatati sau sferturi ;))


set de pensule si paleta pentru colorarea pastei de zahar


set de decupatoare pentru aperitive


storcator de citrice (se insuruba in fruct si se stoarce zeama)


cutite pentru decorarea aperitivelor (primul este o spirala pentru castravete, al doilea pentru rosii si fructe)



 minirazatoare


ciocanul pentru snitele


rola pentru aluat


suport metalic pentru glazurarea tortului - auchan pitesti ~ 13 lei



forma pentru ornarea torturilor - plus curtea de arges - 7 lei








forma pentru cuburi de gheata - carrefour pitesti - 4 lei




razatoare



sticle pentru insiropat torturile


discuri pentru ornare


cripci pentru ornarea si nivelarea cremelor pe tort (si pentru frisca)


scraper wilton



suportul pentru "pui pe sticla" (luat de la un magazin 3.80 lei)


carioci pentru pasta de zahar


creioane cu glazura de la Dr. Oetker


crimp (ondulat, inimioara si bile)



Imagine postata

Imagine postata

pensule (cele rosii sunt din silicon de la o prietena draga mie - Elena, cea alba este din plastic)


spatule (cele albastre din silicon - tot de la Elena)



linguri de lemn




seturi pentru salate


teluri


spumiera


polonic pentru paste si "pisatorul" pentru piure



separator de oua




ustensile pentru modelat fondantul

ustensile pentru masurat

cups (250 ml, 125 ml, 80 ml, 60 ml, 30 ml)



"linguri"



lingurita pentru miere


cantar electronic


masurile pentru "lingura & lingurita" de la masina de paine


diverse capace cu gradatii de la 2,5 ml pana la 10 ml (de la siropurile copiilor)


seringa de la nurofen ;)


cana gradata


masura de la masina de paine





mucenici moldovenesti



reteta modificata pe gustul meu:
250 ml de apa calda (am observat ca 100 ml apa nu sunt suficienti)
100 g zahar
100 g margarina
sare
50 g stafide (optional)
500 g faina CASTELLO (eu am folosit din cea mov pentru cozonac)
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie Dr. Oetker

fiind o "fericita posesoare" de masina de paine, am pus ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii si am setat-o pe programul de aluat (dough sau dough only - depinde de masina)
cand a fost gata aluatul (dupa 1:30 h) am mai lasat aluatul in cuva, deaorece am avut altceva de facut.
am scos aluatul din cuva pe masa unsa cu ulei si l-am impartit in 8 parti egale.
acum las pozele sa vorbeasca...




inainte sa pun tava la cuptor, am uns fiecare "opt" cu un amestec facut dintr-o lingura de faina si 100 ml apa.
eu am facut un sirop din 500 g zahar si 300 ml apa. l-am fiert bine si imediat ce am scos tava cu mucenici din cuptor, am uns fiecare "opt" cu acest sirop, apoi restul de sirop l-am varsat peste mucenici in tava. am presarat nuca macinata amestecata cu scortisoara.
inainte sa pun tava la cuptor, am pus o alta tava cu apa deasupra focului, ca sa fie umezeala in cuptor (stiu ca produsele de panificatie se coc la "temperaturi umede")





macaroane cu branza


se pun macaroanele la fiert, conform instructgiunilor de pe ambalaj
se rade branza (pe razatoarea mare)


se adauga un ou


se amesteca bine


se adauga macaroanele scurse bine de apa


se pun in tava unsa cu ulei (eu am facut intr-un vas termorezistent) si deasupra se pune un ou batut bine (ca pentru omleta)


se dau in cuptorul incins, pana se face oul de deasupra


o portie pentru voi (sectiune)










prajitura cu mere si biscuiti



o prajitura usor de preparat. am gasit reteta in revista "libertatea pentru femei - retete nr.2/2012". astept sa vina copilul de la gradi sa vedem daca-i place. ;)


se pune un strat de biscuiti intr-o tava


praful de budinca de vanilie se amesteca cu 4 linguri de apa


se calesc merele (date pe razatoarea mare) cu zahar si acortisoara (dupa gust)


cand merele s-au inmuiat, se adauga amestecul de budinca


peste biscuitii din tava se pune amestecul de mere si budinca, apoi inca un strat de biscuiti. cand se raceste, se pune la frigider pentru 2 -3 ore, pana se inatreste compozitia.





cornuri cu mere


500 ml apa minerala (2 cups)
3 linguri zahar
1 lingurita sare (1 TSP)
200 ml ulei (~ 1 cup)
750 g faina ARPIS
1 plic drojdie uscata

se pun toate ingredientele, in ordinea mentionata mai sus, in masina de paine si se seteaza pe programul "aluat"

mere calite (~ 1 kg mere + 2 linguri zahar + scortisoara dupa gust)

pentru ca am fost prinsa in procesul "fabricatiei" si am uitat sa fac poze, am imprumutat pozele de la Dian@. dupa cum se observa, pe langa poze am imprumutat si ideea de a "impacheta" aceste cornuri. multumesc Dian@ pentru idee.






si sectiune




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA