blat cu nuca

a la amalia recepie

4 oua
250 g zahar
10 linguri apa
160 g nuca macinata
140 g faina
20 g cacao
1 praf de copt

se freaca galbenusurile cu zaharul



se adauga apa, cate o lingura pana se obtine o crema
separat se amesteca faina cu nuca macinata, cacao, praful de copt si se adauga cate o lingura peste amestecul de galbenusuri
se bat albusurile spuma tare si se adauga amestecand cu o paleta, peste compozitia de mai sus


se coace in cuptorul preincalzit, in tava rotunda de 26 cm timp de 25 de minute, pana trece proba cu scobitoarea
idee de utilizare: se insiropeaza cu sirop de zahar ars cu esenta de rom si se poate umple cu crema de mascarpone si crema ganache de ciocolata cu lapte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA