lichior de oua

varianta 1

10 oua foarte proaspete
100 g zahar
1 plic de zahar vanilat
250 ml rom alb
2 linguri de lapte condensat

se separa galbenusurile de albusuri pastrand 2 albusuri deoparte (restul albusurilor se pot folosi la altceva)
galbenusurile se pun intr-un bol
se bat la viteza mare, cu mixerul, 2 albusuri pana se obtine o spuma in care se incorporeaza treptat zaharul si zaharul vanilat
in spuma de oua se incorporeaza treptat laptele condensat şi romul, amestecand mereu la viteza mica
se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine totul o crema
se tine la rece pentru minim 5o de minute si se serveste ca atare

varianta 2

1 litru lapte
8 galbenusuri
10 linguri cu varf de zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat (+ o esenta de vanilie optional)
200 ml de rom (se poate inlocui cu whiskey sau cognac)

se pune la fiert laptele cu vanilia, la foc mic
intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul tos pana cand devin o crema groasa, ca o alifie
peste crema de galbenusuri se adauga in fir subtire laptele, amestecand in continuu cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura de lemn
compozitia obtinuta se pune in aceeasi oala in care a fiert laptele si se tine la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, fara a da in fiert si amestecand in continuu, cu mare grija, ca sa nu se taie
se doreste o consistenta cremoasa, care sa acopere lingura ca o glazura
cand laptele are aceasta textura, se ia de pe foc si se strecoara, folosind o sita fina sau un tifon, intr-un vas curat
se adauga romul, amestecand bine si se lasa lichiorul sa se racoreasca
se toarna apoi in sticle si se tine la rece

varianta 3

200 ml alcool (se poate folosi si tuica de casa)
7 galbenusuri
300 ml lapte
250 ml frisca lichida
300 gr zahar pudra
esenta vanilie (bourbon de la Dr. Oetker)

se bat galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema
se adauga frisca putin cate putin si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia
se adauga laptele (nefiert) tot cate putin si se mixeaza in continuare
dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se adauga vanilia
se adauga apoi alcoolul
se strecoara apoi compozitia obtinuta si se pune in niste recipiente de sticla care se dau la rece

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA