aceasta prajitura imi aminteste de momentele petrecute la nasii mei de botez. de fiecare data cand mergem in vizita la ei, nasa ne astepta cu aceasta prajitura.
deci:
1. blat - pandispan
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 praf de copt
se separa ouale si se bat bine albusurile
se adauga zaharul
se adauga galbenusurile
se incinge cuptorul la 180 grade
se unge forma de tort cu margarina si apoi se pune hartie de copt
in compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina
se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor
2. mere rase si calite
3. crema de vanilie
1/2 l lapte
40 g amidon
25-30 g zahar
1/2 baton de vanilie
se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri)
batonasul de vanilie se taie de-a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte
dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 minute sa iese aroma din batonas
se scoate maduva din el, se pune înapoi în lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert
cand începe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidonul si se amesteca pana se îngroasa
4. frisca
5. ciocolata rasa