a la criss recipe
200 g ciocolata amaruie
100 g zahar
2 oua
90 g unt sau margarina
esenta de rom
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
zahar tos si zahar pudra pentru ornat
ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de aburi
apoi se adauga untul si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa
se adauga zaharul peste ciocolata
se adauga oualele si esenta de rom si se bate cu mixerul pana se amesteca bine
intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaua
se adauga amestecul de faina peste ciocolata topita
se amesteca bine cu lingura si se pune amestecul in frigider pentru minim 2 ore
se scoate amestecul din frigider si se ia cu lingurita din compozitie, se formeaza bilute cu mainile, se tavalesc bilutele prin zahar tos apoi prin zahar pudra si se pun in tava pe hartie de copt
se pune tava in cuptorul preincalzit
se coc fursecurile 15 minute, dupa care se scoate tava si se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se scot fursecurile