Pagini

couscous algerian

500g carne de miel
2 cepe tocate
1/3 cana boabe de naut (chickpeas), inmuate de cu seara
1 lingurita ginger (praf sau proaspat)
sare si piper dupa gust
4 morcovi si pastarnac, taiati in bucati mari
2 1/2 cani couscous
2 linguri unt
putina apa de trandafir daca aveti
1/3 cana stafide
4 dovlecei mici, injumatatiti
2 rosii, taiate in 4
2 linguri patrunjel tocat

se pune carnea de miel, cu ceapa si boabele de naut intr-o oala mare
se adauga ginger si o lingurita de piper
se acopera cu apa, se fierbe la foc mic 45minute
se adauga morcovii si pastarnacul

se pune couscousul intr-un vas mare
se dizova 1 lingurita de sare in 2/3 cana apa si se presara peste couscous
se amesteca cu mana, frecand sa se sepe boabele si sa se evite cocoloasele
cand couscousul a absorbit toata apa, se pune deasupra oalei in care se gateste carnea de miel, intr-o strecuratoare mare acoperita la fund cu o carpa curata sa tina couscousul
incercati sa tineti totul bine acoperit astfel ca aburii tocanitei de milel sa infuzeze boabele de couscous
se abureste couscousul in felul acesta vreo 20 minute, ocazional amestecand boabele cu o fuculita
se pune peste couscous untul si apa de trandafiri
se adauga stafidele, dovleceii, rosiile si patrunjelul la tocanita
se repune couscosul deasupra oalei cu tocanita
se abureste inca 30 minute, ocazional amestecand couscousul cu o furculita

se serveste astfel: se pune couscousul pe un platou mare, apoi se transfera carnea si legumele in centrul platoului. Deasupra se pune jumatate din zeama tocanitei. Cealalta jumatate se amesteca cu harissa (o pasta marocana facuta din cel putin 7 condimente, destul de iute) si se serveste separat intr-un vas.

pentru preparerea couscous-ului, eu folosesc vase Zepter: oala, strecuratoare si capac cu termostat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu