Pagini

peste umplut cu cascaval si cartofi



300 g cartofi
600 g file de peste
sare
piper
zeama de la 1/2 lamaie
150 g cascaval ras
1/2 legatura patrunjel
grasime pentru uns forma

se fierb cartofii ~ 20 minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja



fileurile de peste se spala si se zvanta bine intr-un stergar (daca mai au oase, acestea se indeparteaza cu o penseta)
se stropesc cu zeama de lamaie
se sareaza, se pipereaza si se pun la rece (acoeprite)



patrunjelul spalat se toaca marunt si se amesteca cu cartofii si cascavalul date pe razatoarea mare (eu am facut cartofii in robotul de bucatarie)



se unge un vas termorezistent cu grasime, se aseaza pe fundul vasului un file de peste, peste care se intinde 1/3 din compozitia de cartofi si cascaval
se pune celalalt file, se acopera cu restul de cartofi si se acopera bine



se baga vasul la cuptor pentru ~ 20 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu