a la jamila recepie
700 g carne miel
2 cepe
1 morcov
1/2 radacina de telina
1/2 ardei gras
1/2 pastarnac
1 radacina patrunjel
pentru acrit
1/2 l bors
pentru dres
200 g smantana
2 galbenusuri
pentru gust
1 legatura leustean
sare
se firbe carnea in 2,5 - 3 l apa rece pana se formeaza spuma
cand este aproape fiarta si nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele taiate cubulete (eu am pus radacinoase de la congelator, preparate de mine toamna trecuta)
se adauga sarea, borsul si se mai fierbe inca 15 minute
cand este gata, se opreste focul si se drege: se amesteca galbenusurile cu smantana, se putina zeama din ciorba fierbinte si se adauga treptat peste oua si smantana, amestecand continuu pentru a aduce smantana la temperatura ciorbei. se adauga amestecul in ciorba si se omogenizeaza.
se adauga leusteanul tocat marunt
Pagini
▼
budinca de ciuperci
a la adi (verisoara) recepie
2 cutii cu ciuperci (conserva) sau ciuperci fierte
50 - 80 g cascaval ras
3 - 4 cepe
3 felii franzela inmuiate in lapte
sare
piper
patrunjel verde
mara verde
6 oua batute bine
se taie si se caleste ceapa
se bat albusurile spuma tare
se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca usor
se incorporeaza ceapa calita
painea rupta in bucatele mici
cascavalul ras
ciupercile
verdeata (mararul)
verdeata (patrunjelul)
se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina
se coace 40 - 45 minute, pana se rumeneste frumos
2 cutii cu ciuperci (conserva) sau ciuperci fierte
50 - 80 g cascaval ras
3 - 4 cepe
3 felii franzela inmuiate in lapte
sare
piper
patrunjel verde
mara verde
6 oua batute bine
se taie si se caleste ceapa
se bat albusurile spuma tare
se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca usor
se incorporeaza ceapa calita
painea rupta in bucatele mici
cascavalul ras
ciupercile
verdeata (mararul)
verdeata (patrunjelul)
se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina
se coace 40 - 45 minute, pana se rumeneste frumos
tiramisu 3
a la ruxi recepie
4 albusuri
500 g mascarpone
200 - 300 ml frisca
sirop: cafea (1 litru apa, 4 linguri cafea + 4-5 linguri zahar) + esenta de rom
se prepara siropul si se lasa la racit
se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar pudra
se bate frisca si se amesteca cu albusurile si mascarpone
se inmoaie piscoturile in sirop, se aseaza in tava
se adauga jumatate din crema
se adauga un alt rand de piscoturi
se adauga restul de crema
se pudreaza cacao
4 albusuri
500 g mascarpone
200 - 300 ml frisca
sirop: cafea (1 litru apa, 4 linguri cafea + 4-5 linguri zahar) + esenta de rom
se prepara siropul si se lasa la racit
se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar pudra
se bate frisca si se amesteca cu albusurile si mascarpone
se inmoaie piscoturile in sirop, se aseaza in tava
se adauga jumatate din crema
se adauga un alt rand de piscoturi
se adauga restul de crema
se pudreaza cacao