Pagini

ciorba de miel

a la jamila recepie

700 g carne miel
2 cepe
1 morcov
1/2 radacina de telina
1/2 ardei gras
1/2 pastarnac
1 radacina patrunjel

pentru acrit
1/2 l bors

pentru dres
200 g smantana
2 galbenusuri

pentru gust
1 legatura leustean
sare

se firbe carnea in 2,5 - 3 l apa rece pana se formeaza spuma
cand este aproape fiarta si nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele taiate cubulete (eu am pus radacinoase de la congelator, preparate de mine toamna trecuta)
se adauga sarea, borsul si se mai fierbe inca 15 minute
cand este gata, se opreste focul si se drege: se amesteca galbenusurile cu smantana, se putina zeama din ciorba fierbinte si se adauga treptat peste oua si smantana, amestecand continuu pentru a aduce smantana la temperatura ciorbei. se adauga amestecul in ciorba si se omogenizeaza.
se adauga leusteanul tocat marunt


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu