Pagini

ghoriba

a la criss recepie

2 oua
50 g unt
40 ml ulei
150 g zahar
1 fiola esenta de migdale
350 g faina
1 lingurita praf de copt
zahar pudra pentru tavalit fursecurile

se mixeaza ouale, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana isi dubleaza volumul





se topeste untul, apoi sel amesteca cu uleiul si esenta de migdale si se toarna peste crema de oua



se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza




aluatul obtinut se inveleste in folie si se pune in frigider pentru doua ore


dupa cele doua ore, se scoate aluatul si se formeaza bilute cam de marimea unei nuci, care se tavalesc prin zahar pudra din abundenta
se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt
se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 minute
dupa vreo 10 minute incep sa se formeze crapaturile specifice acestor fursecuri









Un comentariu: