Pagini

painici pentru mic dejun sau chifle cu lapte

a la jamila recepie

300 ml lapte caldut
1 lingura rasa zahar
1 lingurita sare
50 g unt moale
500 g faina
10 g

indicatiile jamilei
in bolul unui mixer se pune laptele, apoi zaharul, apoi drojdia
se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza
se adauga faina, putin cate putin
dupa ce se adauga toata faina, se mareste viteza mixerului si apoi se adauga sarea
se pune untul (la temperatura camerei)
se framanta ~ 5 minute sau pana se desprinde aluatul de pe bol
se scoate aluatul din bolul de la mixer si se mai framanta pe masa delucru, cat sa i se dea o forma
se formeaza o bila, care se pune intr-un vas uns cu putin ulei
se acopera cu folie de plastic si se lasa la dospit ~ 1 ora
se scoate aluatul din bol si se imparte in 2 cu ajutorul unei raclete
se modeleaza 2 baghete care se impart in 5 sau 6 chifle
fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei bile
se pun bilele in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu folie de plastic si se mai lasa la dospit inca 20-30 minute sau pana isi dubleaza volumul
se ung cu lapte rece, se presara cu mac sau susan sau ierburi de provence
se coc 15-20 minute la foc mediu pana prind deasupra o culoare aurie


eu am pus ingredientele in masina de paine si cand aluatul a fost gata dospit, am urmat pasii indicati de jamila.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu