4 pere tari
200 g zahar brun
50 g unt
2 linguri vin rosu
se caramelizeaza zaharul
se adauga untul, vinul si perele feliate
se lasa sa fiarba pana se caramelizeaza perele
Pagini
▼
tort diplomat 3 (cu crema de iaurt)
500 g iaurt de visine
500 ml frisca
3 pliculete gelatina
500 g visine congelate sau conservate
4 linguri zahar pudra
piscoturi sau blat de tort
200 ml frisca lichida pentru decor
visinele trebuie sa fie scurse si stoarse bine
frisca se bate bine si se da la rece
gelatina se pune la muiat in apa si se lasa asa 15 minute, pe urma se pune pe foc pana se dizolva, dar sa nu fiarba, o lasam sa se raceasca un pic
se amesteca iaurtul cu zaharul
se adauga gelatina calduta
se adauga frisca si se amesteca usor
se pregateste un vas si se imbraca in folie alimentara
se captusesc peretii cu piscoturi sau blat de tort (nu se insiropeaza ca isi ia singure din crema)
se ia din compozitie 2-3 linguri si punem pe fund, se adauga un rand de 250 g visine
se pune jumatate din compozitie, iar visine (adica restul), compozitie, peste se aseaza piscoturi sau blat de tort, se strange folia si se da la rece 3-4 ore sau chiar mai mult timp
se scoate si se orneaza (se pot pune multe fructe si jeleu deasupra)
blat de tort / pandispan 2
50 ml apa
200 g zahar
200 g faina alba
se bate bine pana se intoarce bolul si ele nu curg
se adauga galbenusurile
peste compozitia de mai sus se adauga faina cernuta in prealabil (cu miscari lente, de jos in sus, atent se omogenizeaza totul)
daca se doreste sa se faca pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - se adauga in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri
se pune aluatul de pandispan in tava si se niveleaza atent
se lasa la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea
200 g zahar
200 g faina alba
albusurile si apa se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul
se bate bine pana se intoarce bolul si ele nu curg
se adauga galbenusurile
peste compozitia de mai sus se adauga faina cernuta in prealabil (cu miscari lente, de jos in sus, atent se omogenizeaza totul)
daca se doreste sa se faca pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - se adauga in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri
se pune o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care se va coace pandispanul (26 - 28cm); peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie
se pune aluatul de pandispan in tava si se niveleaza atent
se lasa la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea
tort diplomat 2
300 ml de frisca batuta bine
15 g gelatina
2 oua
4 linguri zahar
fructe
gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau suc de fructe
ouale se bat pe foc cu zaharul pana devine compozitia ca o smantana
tocmai puse pe foc
compozitia e gata
se da compozitia de oua deoparte si se adauga gelatina si se amesteca bine
frisca se bate bine
cand este calduta, compozitia de ou se adauga peste frisca
se adauga arome (dupa preferinta) si fructele
se captuseste vasul in care se "monteaza" tortul cu folie alimentara, se pune o foaie de blat sau un rand de piscoturi, se insiropeaza, se toarna crema si apoi cealalta foaie sau alt rand de piscoturi
VARIANTA 2
crema de pepene galben
200 g crema philadelphia sau quark
300 g frisca
14 g gelatina
250 g pepene galben taiat bucati
se bate frisca bine
crema filadephia se amesteca cu frisca
se adauga bucatile de pepene
la urma se adauga gelatina inmuiata in apa rece si topita pe baie de abur
300 g frisca
14 g gelatina
250 g pepene galben taiat bucati
se bate frisca bine
crema filadephia se amesteca cu frisca
se adauga bucatile de pepene
la urma se adauga gelatina inmuiata in apa rece si topita pe baie de abur
crema de branza cu iaurt
500 ml frisca vegetala
200 g crema de iaurt
300 g branza de vaci
6 linguri zahar brun
2 linguri zeama de lamaie
2 pliculete zahar vanilinat
2 plicuri gelatina (eu nu am pus)
se amesteca iaurtul cu zaharul brun, zaharul vanilinat si zeama de lamaie
apoi se adauga branza de vaci si frisca batuta
la sfarsit se adauga gelatina hidratata in prealabil in apa rece si dizolvata
racoare si savoare cu mere
blat
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 praf de copt
mere
unt
gem
se separa ouale si se bat bine albusurile
se adauga zaharul
se adauga galbenusurile
se incinge cuptorul la 180 grade
in compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina
se unge forma de tort cu margarina si apoi se pun merele curatite de coaja si scobite in mijloc (in scobitura se pune putin unt si o lingurita de gem)
se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor
crema de ciocolata cu gust de trufe si rom