Pagini

marinare

muiatul alimentelor, in special al carnii de vita, porc, pasare si vanat intr-o marinata sau un amestec condimentat lichid, uscat sau pasta, din ierburi si condimente, pentru a le fragezi si aroma
cu cat este mai lung timpul de marinare, cu atat efectul este mai puternic
marinarea pe durata noptii produce o aroma pronuntata
marinatele se pot face dintr-o larga varietate de ingrediente, de la amestecurile simple pana la amestecuri mai complicate de uleiuri cu lichide acide - cum sunt sucul de lamaie, otetul, vinul sau sherry - amestecate cu verdeturi, condimente sau alte ingrediente aromate, cum sunt hasma, ceapa, usturoiul sau ghimbirul
in timp ce marinata este absorbita, lichidele acide fragilizeaza fibrele si ajuta la fragezirea carnii
pentru marinate se utilizeaza un castron de portlean, deoarece vasele metalice interactioneaza cu marinata acida
in timpul marinarii tineti castronul acoperit si intoarceti carnea din cand in cand
dupa ce ati scos carnea din marinata, pastrati marinata ca sa stropiti carnea sau s-o puneti impreuna cu carnea la tocane sau musacale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu