Pagini
▼
pasta al salmone cu sos fin de vin
1 catel usturoi
1 legatura ceapa verde
2 linguri de rosii in bucati
2 linguri unt
400 g paste
sare
400 g file de somon
sucul de la jumatate de lamaie
200 g creveti decorticati
2 linguri ulei
piper
400 ml supa de peste
100 ml vin alb
100 g smantana dulce
se toaca usturoiul
se curata ceapa verde si se taie rondele
se adauga rosiile in bucati
se incinge untul si se calesc legumele circa 5 minute
pastele se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa cu sare
se lasa sa fiarba al dente, potrivit indicatiilor de pe ambalaj
se spala pestele, se sterge si se taie cuburi, care se stropesc cu suc de lamaie
se prajesc in ulei in tigaie circa 4 minute alaturi de crevetii curatati si pregatiti
se sareaza si se pipereaza
se toarna supa si vin; se dau rapid intr-un clocot, se sareaza si pipereaza
se bate smantana cu telul si se inglobeaza in sos, astfel incat sa rezulte o compozitie spumoasa
se scurg pastele si se amesteca impreuna cu legumele
se servesc pastele si se repartizeaza deasupra somon si crevete; se toarna sosul de vin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu